Actueel

LED kweeklampen: de oplossing voor tuinbouw verlichting

kweeklampen

Steeds meer telers maken gebruik van LED verlichting in de tuinbouw. Dankzij de groeiende mogelijkheden van LED kweeklampen is het groeiseizoen te verlengen. Op deze manier kunnen de telers het hele jaar door gewassen produceren van dezelfde kwaliteit. In dit artikel leest u waarom LED geschikt is voor de tuinbouw en hoe de INDO Direct Drive® de ideale oplossing is in de tuinbouw verlichting.

De voordelen van LED kweeklampen

De bekendste voordelen van LED verlichting zijn de langere levensduur en het lagere energieverbruik ten opzichte van conventionele verlichting. Dit is ook de voornaamste reden voor veel bedrijven in de tuinbouwsector om over te stappen naar LED. Hiernaast zijn er nog een flink aantal andere voordelen die ertoe bijdragen dat vele bedrijven de overstap maken. 

Het handhaven van de juiste temperatuur in een kas is van groot belang. Dit is uiteraard afhankelijk van het type gewas, maar de verlichting kan hier zeker invloed op hebben. LED verlichting wordt, in tegenstelling tot traditionele verlichting, veel minder warm. Dankzij deze lagere temperaturen hoeft u minder warmte af te voeren in de kas om de juiste temperatuur te behouden. Bovendien hebben gewassen onder hogere temperaturen meer water en voeding nodig. Al met al zorgen LED kweeklampen voor minder verspilling en uitsparing van kosten.

Een tweede voordeel van LED verlichting heeft te maken met de vele mogelijkheden die er zijn op het gebied van kleur en lichtsterkte en de hierdoor toenemende efficiëntie. Saled heeft een breed assortiment aan INDO LED lampen beschikbaar in vele blauwtinten. Dankzij dit scala aan mogelijkheden én de dimfunctie, kan voor alle soorten gewassen de optimale omstandigheden worden gecreëerd. Het is namelijk mogelijk om de kweeklampen at te stemmen op de behoeftes van de gewassen. Dankzij deze techniek maximaliseert zowel de ontwikkeling als opbrengst van uw producten. En dat terwijl u aanzienlijk minder energie verbruikt!

verlichting tuinbouw

Saled & INDO Direct Drive® voor de tuinbouw

De INDO LED armaturen en plaatoplossingen, die Saled in samenwerking met INDO Lighting Ltd. op de markt bracht, zijn uitermate geschikt voor de tuinbouw. Deze LED verlichting onderscheidt zich van overige LED lampen door het ontbreken van de driver in het INDO element. Hierdoor besparen telers aanzienlijk op de onderhoudskosten.  

De driver is het meest zwakke element van LED verlichting. Door de hoge temperaturen in de kassen valt de driver nog sneller uit. Het komt vaak voor dat de driver al vervangen moet worden, terwijl de overige componenten van het armatuur nog in uitstekende staat verkeren. Het ontbreken van deze driver in het INDO element zorgt ervoor dat u hier geen hinder van ondervindt. 

Het tweede voordeel van de INDO Direct Drive® is dat er alleen gebruik wordt gemaakt van blauwe LED lampen. Het is wetenschappelijk bewezen dat deze kleur LED verlichting vele voordelen heeft ten opzichte van rode LED lampen. Zo is er een nauwkeurig spectrum mogelijk voor de specifieke vereisten van de plant, is er verbeterde stabiliteit van de lichtopbrengst op lange termijn én treedt er geen kleurverandering op gedurende de levensduur van het armatuur. 

Meer informatie over LED kweeklampen?

Wilt u weten wat Saled voor uw bedrijf kan betekenen? Neem dan contact op! 

Begin direct met besparen

Direct contact met Saled

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
[fc id='2'][/fc]