Actueel

Een enorme energiebesparing voor acht scholen van PCPO Capelle-Krimpen door LED van Saled

verlichting scholen

Saled heeft al vele scholen mogen voorzien van duurzame LED verlichting. Onlangs werd daar de stichting Protestants Christelijk Primair Onderwijs (PCPO) aan toegevoegd. Gedurende de zomervakantie van 2020 heeft PCPO Capelle-Krimpen acht scholen laten verduurzamen met LED verlichting. 

Het contact ontstond via de Onderwijs Inkoop Groep, waar PCPO Capelle-Krimpen lid van is en Saled mee samenwerkt. Vervolgens kon de stichting PCPO dankzij het QLAAS-concept op een aantrekkelijke manier LED verlichting laten plaatsen in de diverse schoolcomplexen. 

Diverse ruimtes voorzien van Saled LED verlichting

Een groot aantal ruimtes in de acht complexen van PCPO Capelle-Krimpen is onder handen genomen tijdens de zomervakantie. Klaslokalen, lerarenkamers, gymzalen, aula’s en toiletten: zo goed als elke ruimte werd voorzien van LED verlichting. De conventionele TL verlichting werd binnen vervangen door duurzame LED Tubes, LED Panel Lights, LED Compact armaturen, LED Downlighters, LED IP65 armaturen en buiten door speciale LED buitenverlichting. 

Besparen met Saled LED verlichting voor scholen

De keuze voor Saled LED verlichting staat garant voor een milieuvriendelijke oplossing op het gebied van verlichting. De energiebesparing bedraagt in totaal 209.663 kWh voor de stichting. 

Daarnaast wordt de uitstoot van zowel CO2 als zwavel gereduceerd: respectievelijk met 118.699 kilogram en 89.107 gram. Bovendien heeft LED verlichting aanzienlijk meer branduren dan conventionele verlichting, waardoor er wordt bespaard op onderhoudskosten. Dit zorgt ervoor dat de investering bijzonder snel is terugverdiend: in 4,2 jaar. Tot slot zorgt LED verlichting voor een verbeterd concentratievermogen van leerlingen. Dit komt doordat dit type verlichting, ten opzichte van TL verlichting, niet flikkert. De stap naar LED verlichting zorgt dus voor veel voordelen voor PCPO Capelle-Krimpen.

verlichting scholen

LED verlichting via het QLAAS concept van Saled

Het Quality Light As A Service (QLAAS) concept wordt al vele jaren aangeboden door Saled. De aanschaf van LED verlichting is namelijk een zeer kostbare investering voor veel scholen. Om deze reden heeft Saled het QLAAS-concept bedacht. De school krijgt de verlichting middels dit concept zonder investering. De verlichting wordt namelijk maandelijks terugbetaald via de energiebesparing. Er wordt een abonnement afgesloten voor acht jaar. De school ontvangt LED verlichting én wordt volledig ontzorgd op het gebied van service, garantie en onderhoud gedurende deze periode. Na acht jaar koopt de school de verlichting voor €1. PCPO Capelle-Krimpen benutte deze mogelijkheid en heeft over acht jaar ruim €112.000 extra bespaard door te kiezen voor LED verlichting. 

Wilt u meer weten over wat Saled voor uw school kan betekenen op het gebied van duurzame LED verlichting? Neem dan vrijblijvend contact op met één van onze accountmanagers voor meer informatie! 

Begin direct met besparen

Direct contact met Saled

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
[fc id='2'][/fc]