Actueel

Verlichting trends 2021

verlichting trends saled

Of het nu gaat om kantoorruimtes, scholen of de openbare ruimte, verlichting is altijd bepalend voor de omgevingssfeer. Verlichting is, net als mode of woondecoratie, altijd onderhevig aan trends. Wat zijn de trends voor 2021? En hoe speelt Saled in op deze nieuwe en reeds ingezette trends? U leest het in dit artikel.

Duurzaamheid verlichting

Duurzaamheid kunnen we al bijna geen trend meer noemen; er zijn dagelijks nieuwe ontwikkelingen op dit gebied. Daarnaast vindt de consument het steeds vaker belangrijk dat het bedrijf waarbij zij hun aankoop doen duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan. LED lampen zijn de meest duurzame vorm van verlichting. Bovendien is LED verlichting van Saled 99,9% recyclebaar, en verlaagt het zowel de uitstoot van CO2 als het energieverbruik met ruim 50%. Saled is ook gespecialiseerd in retrofit. Hierdoor worden bestaande armaturen die nog in goede staat verkeren omgebouwd voor het gebruik van LED lampen. Op deze manier gaat u kapitaalvernietiging tegen, maakt u optimaal gebruik van de materialen en draagt u bij aan een beter milieu. 

Slimme verlichting

Een andere veelvoorkomende trend binnen verlichting is de opkomst van slimme verlichting. Steeds meer apparaten zijn met elkaar verbonden, kunnen worden aangestuurd met smartphones en zijn dusdanig ontwikkeld om zo efficiënt mogelijk te functioneren. Saled heeft een groot aanbod LED lampen met bewegingssensor in het assortiment. Zo kunt u kiezen voor een portiek armatuur of plafonnière met bewegingssensor, met een terugval naar 30% in rust. Hierdoor bespaart u op de kosten doordat de verlichting alleen brandt wanneer dit nodig is en dus minder vervangen hoeft te worden.

LED inbouwspots

We zien steeds vaker dat men kiest voor ingebouwde LED lichtbronnen. Hierbij zit de chip in het armatuur verwerkt en heeft u geen losse lamp nodig. Doordat het armatuur volledig is afgestemd op deze chip, wordt de levensduur van de LED verlichting verlengd. De inbouwspots gaan dus nog langer mee en hierdoor bespaart u wederom op de vervangingskosten. Daarnaast leveren deze spots een verbeterde lichtbeleving met minder energie. De inbouwspots van Saled worden op exact dezelfde wijze geïnstalleerd als traditionele inbouwspots, waardoor u uw huidige spots één-op-één kunt vervangen door LED spots.

LED verlichting zonder driver

We zien steeds vaker dat de driver wordt weggelaten in LED verlichting en dat dit vele voordelen met zich meebrengt. Over het algemeen is de driver het element van een LED lichtbron dat als eerste aan vervanging toe is, terwijl het armatuur en chips nog in uitstekende staat verkeren. Saled heeft in samenwerking met INDO Lighting Ltd. de INDO LED armaturen en plaat oplossingen op de markt gebracht. Dankzij de Direct Drive® technologie is er geen driver meer nodig. Het verwijderen van deze driver heeft als voordeel dat zowel de betrouwbaarheid als de levensduur van het armatuur worden verhoogd. Bovendien zorgt de afwezigheid van de LED driver voor een lichter, robuuster en meer gestroomlijnd armatuur met ruimte voor extra integraties. 

De invloed van LED verlichting op gezondheid en welzijn

Er wordt steeds meer waarde gehecht aan de gezondheid en het welzijn van de mens. We krijgen steeds meer prikkels binnen en we willen graag optimaal presteren en functioneren. We zien dat er toenemende aandacht is voor dit onderwerp. Werkgevers maken keuzes die het welzijn van hun werknemers ondersteunen en de keuze voor LED wordt veelal gemaakt in het kader van dit onderwerp. LED verlichting heeft een positieve invloed op de gezondheid. Doordat LED verlichting vrijwel geen giftige stoffen bevat, komt u hiermee niet in aanraking. Bovendien flikkert LED, in tegenstelling tot conventionele verlichting, niet. Het is wetenschappelijk bewezen dat deze flikkeringen een negatieve invloed hebben op het concentratievermogen en de gezondheid van de mens. 

Kwaliteit van verlichting

De consument hecht tegenwoordig niet alleen waarde aan duurzaamheid bij ondernemingen. De kwaliteit van producten staat hoog in het vaandel en is uitgegroeid tot een belangrijke trend. De afgelopen jaren kiezen consumenten steeds vaker voor hoogwaardige LED verlichting in plaats van goedkope alternatieven. Saled heeft een groot aantal certificeringen behaald voor verlichting en hierdoor geniet u gegarandeerd van LED verlichting van de hoogste kwaliteit.

Wilt u meer weten over wat Saled voor u kan betekenen met het oog op deze nieuwe trends? Neem dan contact op!

Begin direct met besparen

Direct contact met Saled

Contactformulier

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
[fc id='2'][/fc]