Actueel

5 dingen waar u op moet letten bij de aanschaf van LED verlichting

LED kantoorverlichting

De aanschaf van LED verlichting kan voor een bedrijf vrij ingewikkeld zijn. Tegenwoordig is het niet meer zo makkelijk om de juiste verlichting te kiezen voor in uw pand. Er zijn veel verschillende merken en typen LED lampen, waardoor mensen snel het overzicht kwijt kunnen raken. Saled kan de klant helpen tijdens de aanschaf van LED verlichting. Waar moet u nou eigenlijk allemaal op letten en waar moet u mee oppassen? In dit artikel leggen wij het allemaal uit. 

De betrouwbaarheid van de leverancier

Het eerste wat onderzocht moet worden is de betrouwbaarheid van de leverancier. Er zijn tegenwoordig veel aanbieders van LED verlichting en deze partijen zijn niet allemaal even betrouwbaar. U kunt op verschillende manieren voorkomen dat u verlichting bij de verkeerde leverancier aanschaft. Controleer eerst of er kloppende keurmerken en certificaten op de website staan. Zo kunt u bijvoorbeeld kijken naar het Philips EnabLED programma of het certificaat Duurzaam Verlicht. Als laatste stap checkt u de bereikbaarheid van de aanbieder. Als deze gemakkelijk te bereiken is, is de kans dat deze betrouwbaar is ook groter. 

De levensduur van de lampen

Naast de betrouwbaarheid van de leverancier moet u ook letten op de levensduur van de lampen. Goedkope LED lampen zijn tegenwoordig overal te krijgen. Maar goedkoop betekent niet dat de verlichting ook van goede kwaliteit is. Goedkope lampen zijn in veel gevallen al binnen een half jaar defect, terwijl een kwalitatieve LED lamp normaal gesproken ongeveer tien jaar mee gaat.

CRI/RA

De Coloring Rendering Index/Rationale is een index die aangeeft in hoeverre een lichtbron in staat is de kleuren van de verlichte objecten weer te geven. Over het algemeen geldt dat goedkopere lichtbronnen een lagere CRI-waarde hebben. Een goede lichtbron heeft een CRI-waarde van minimaal tachtig. De CRI/RA is vooral van belang bij bedrijven die willen dat alles in het licht goed tot zijn recht komt.

Flikkering van de verlichting

Door het omzetten van wisselspanning naar gelijkspanning ontstaat er flikkering in het licht. Deze flikkering is altijd aanwezig, maar niet in elke situatie met het blote oog zichtbaar. Het percentage van deze flikkering wordt uitgedrukt in Flicker. Flicker-waardes hoger dan 35% worden als vervelend ervaren en kunnen klachten als hoofdpijn veroorzaken. Door te kiezen voor kwalitatief hoogwaardige lichtbronnen zal de flikkering beperkt zijn. 

Vermogen en lichtopbrengst

Tijdens uw zoektocht naar de juiste LED verlichting moet u ook letten op het verschil tussen wattage en Lumen. De lichtopbrengst wordt namelijk uitgedrukt in Lumen en wattage is het stroomverbruik. Het meest ideale is zoveel mogelijk Lumen, met zo weinig mogelijk watt. Dan is namelijk uw energierekening het laagst en uw lichtbron het voordeligst. 

Als u uw pand ook wilt verduurzamen door over te stappen op LED verlichting, dan zijn dit een hoop punten om rekening mee te houden. Hier kunnen consumenten behoorlijk van schrikken. Saled kan deze zorg uit handen nemen door u van a tot z bij te staan tijdens de aankoop van uw nieuwe verlichting. Zo kunt u snel en eenvoudig overstappen op LED.

Ook geïnteresseerd in onze oplossingen?

Neem contact op voor de mogelijkheden!

Begin direct met besparen

Direct contact met Saled

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
[fc id='2'][/fc]