Actueel

LED schoolverlichting: wanneer begint u met besparen?

lichtplan

LED schoolverlichting is een interessant project met eenvoudige besparingsmogelijkheden. Maar de overstap naar nieuwe verlichting maakt u niet zomaar. U doet vooraf goed onderzoek en wellicht heeft u nog vragen. Hoe ziet een dergelijke overstap eruit? Hoe kan onze school dit financieren? Hebben de leerlingen er last van als de verlichting geplaatst wordt? In dit artikel geven we u antwoorden op deze vragen, zodat u een duidelijk beeld krijgt van de overstap.

Het proces naar LED schoolverlichting

Het is niet voor elke school duidelijk hoe de overstap naar LED verlichting eruit ziet, en welke stappen er tijdens dit proces worden genomen. De overstap naar LED schoolverlichting van Saled verloopt in vijf stappen. Deze leggen wij u stap voor stap uit. Zo weet u precies waar u aan toe bent.

 • Stap 1: Kennismakingsgesprek
  De eerste stap is een vrijblijvend kennismakingsgesprek. U gaat in gesprek met één van onze medewerkers. Hierin staan de wensen van de school centraal. Daarnaast zal onze medewerker de mogelijkheden aan u voorleggen.
 • Stap 2: Verlichting opname
  De volgende stap is het maken van een verlichting opname. Onze medewerker zal alle verlichting in de school inspecteren. U krijgt meteen een advies over welk type schoolverlichting het beste bij uw situatie past en of ook de armaturen vervangen moeten worden. Daarnaast kijken we naar ‘de gelijkmatigheid van het licht’. Vaak zien we dat conventionele TL verlichting meer naar beneden schijnt. Dat betekent dat er vlekken in het lokaal ontstaan en sommige leerlingen niet in het juiste licht zitten. Dit kan de leerprestaties beïnvloeden.
 • Stap 3: De offerte
  Op basis van de opnamelijst stellen we een offerte op. U krijgt niet alleen een prijsopgave maar ook de specificaties van de verlichting, een energieberekening en de ROI (Return On Investment). Via de offerte vertellen wij u dus precies hoeveel u gaat besparen. Wij komen de offerte graag persoonlijk aan u uitleggen zodat alles duidelijk is en alle vragen die u nog heeft beantwoord kunnen worden.
 • Stap 4: De plaatsing van de nieuwe verlichting
  Wanneer de offerte getekend is, gaat de opdracht door naar de planning. De planning zal met u een geschikt moment kiezen voor de montage. Dit proberen we altijd te plannen in schoolvakanties, op de woensdag of op vrijdag zodat de leerlingen hier niks tot weinig van merken. Afhankelijk van hoe groot de school is, duurt de klus meestal één à twee dagen. De monteurs zullen pas weer vertrekken als ze de school weer schoon en netjes is. U dient hiervoor akkoord te geven.
 • Stap 5: Evaluatie
  Een paar weken na de plaatsing komt de accountmanager langs om het traject met u te bespreken.We nemen het project dan uitgebreid met u door zodat u uw ervaringen met ons kunt delen. Bij Saled vinden we open en eerlijke communicatie belangrijk, en het project wordt pas afgerond als u tevreden bent.

Hoe kan een school dit project financieren?

Er zijn twee manieren om deze projecten te financieren. De eerste optie is dat er budget is opgenomen in de begroting voor investering in onderhoud van de school. Het is een investering die snel terugverdiend is. De terugverdientijd voor scholen is gemiddeld 3 tot 5 jaar. Een tweede mogelijkheid is via ons QLAAS concept. Dit staat voor Quality Light As A Service. Via deze service krijgt de school – zonder investering – de verlichting en betaalt de QLAAS abonnementskosten maandelijks terug via de energiebesparing. Daarnaast wordt de school acht jaar lang compleet ontzorgd. Na acht jaar neemt u de schoolverlichting over voor maar €1.

Tip: Vraag ook altijd subsidie aan bij de gemeente. Veel gemeenten vinden verduurzaming belangrijk en kunnen bijdragen aan dit project. Saled helpt u graag bij dit project.

Wat zijn de voordelen van LED verlichting voor scholen?

Naast het feit dat scholen weer voldoen aan de eisen – een veilige en schone leeromgeving – van de schoolinspectie, is LED verlichting een duurzame oplossing. Het levert een besparing op de energierekening op en het reduceert de uitstoot van zwavel en CO2. Daarnaast heeft het ook een positief effect op de leerlingen en leerkrachten. Conventionele verlichting flikkert waardoor leerlingen sneller hun concentratie verliezen. Ook bestaat er de mogelijkheid dat leerkrachten en leerlingen er sneller vermoeid door raken. LED schoolverlichting is stil en heeft geen flikkering of trilling, dus dat geeft meer rust. Leerlingen blijven daardoor langer gefocust en rustiger.

Tip: Deze trilling is met het blote oog niet te zien. Open de camera van uw telefoon en houd deze 1,5 tot 2 meter van de verlichting. Hierdoor ziet u de trilling in uw scherm.

LED schoolverlichting

Kunnen scholen ook rekenen op service en garantie?

Saled biedt de klant altijd vijf jaar garantie op de geleverde schoolverlichting. Wanneer er een complicatie wordt geconstateerd bij de verlichting, kunt u dat melden bij de serviceafdeling. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op om dit op te lossen. Daarnaast proberen we de uitval van de verlichting steeds verder te minimaliseren. Op het moment is de uitval 0,83%.

Waarom LED schoolverlichting van Saled?

Wij leveren hoogwaardige en professionele LED schoolverlichting. Goede kwaliteit voor een goede prijs is een belangrijk uitgangspunt. De verlichting komt rechtstreeks van de fabriek waardoor Saled grip heeft op de kwaliteit en levering van de verlichting. Daarnaast is alle verlichting die wij aanbieden gecertificeerd en voldoet het aan alle eisen van de schoolinspectie. Ook hebben wij veel ervaring met scholen, we hebben ruim honderd scholen als referentie.

Neem contact op met Saled

Heeft u nog andere vragen of bent u helemaal overtuigd van LED verlichting? Neem dan contact op met één van onze accountmanagers voor een passend advies.

Begin direct met besparen

Direct contact met Saled

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
[fc id='2'][/fc]