Actueel

Kaasspeciaalzaak Ed Boele voortaan duurzaam verlicht: een besparing van 70%

Kaasspeciaalzaak Ed Boele LED verlichting winkel

Saled heeft in maart de zaak van Kaasspeciaalzaak Ed Boele omgeturnd tot LED. Naast het gebruik van biologische ingrediënten en verpakkingen voor de kazen, gaat het bedrijf uit Den Haag nu ook op een andere manier duurzaam te werk.Door LED verlichting te plaatsen wordt de uitstoot van CO2 en zwavel namelijk flink verminderd.    

Meerdere ruimtes van de kaasspeciaalzaak zijn aangepakt door Saled. In de winkel, het kantoor en de kantine heeft Saled de oude T8 tubes vervangen door 60×60 LED Panelen. Ook de vluchtwegen zijn nu voorzien van LED verlichting, hier zijn downlighters geplaatst.  

Een energiebesparing van 70%

Ed Boele gaat met de nieuwe verlichting jaarlijks maar liefst 70% besparen op de energierekening. De Kaasspeciaalzaak zal de investering in LED dan ook snel terugverdienen, namelijk na 2.6 jaar. Daarnaast zal het bedrijf de uitstoot van CO2 en zwavel reduceren met respectievelijk  11.061 kilo en 4.701 kilogram per jaar. 

kasspeciaalzaak ed boele kantine

LED Panelen een vervanging voor de conventionele TL buizen

LED Panelen worden veelal toegepast in winkels. Deze panelen zijn dé oplossing voor verlichting in een nieuw plafond of ter vervanging van de conventionele armaturen met TL buizen in een systeemplafond. LED Panelen zijn beschikbaar in een Silver Line en Gold Line uitvoering. In de zaak van Ed Boele is de Gold Line toegepast. Beide uitvoeringen hebben een uitstekende lumen output, lange levensduur en lange garantieperiode. Een voordeel van de Gold Line panels ten opzichte van de Silver Line panels is dat ze ook leverbaar zijn met daglichtregeling. De verlichting bevat een lichtsensor die de sterkte van invallend daglicht in de ruimte meet. Het kunstmatige licht kan zich vervolgens aanpassen zodat het lichtniveau gelijk blijft.

Ook geïnteresseerd in onze oplossingen?

Neem contact op voor de mogelijkheden!

Begin direct met besparen

Direct contact met Saled

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
[fc id='2'][/fc]