Actueel

Saled behaalt ISO 9001 certificering

Champagne en het ISO certificaat voor Saled

Deze week was er wat te vieren op het Saled hoofdkantoor. Saled mocht van ISO (De Internationale Organisatie voor Standaardisatie) namelijk het ISO 9001 certificaat ontvangen.


Het ISO is een samenwerkingsverband van verschillende organisaties uit 163 landen die bepaalde normen vaststellen waar bedrijven aan moeten voldoen. Een ISO certificaat laat zien dat het bedrijf waar zij mee in zee gaan betrouwbaar en professioneel is.

Om deze mijlpaal te vieren werd het team op het hoofdkantoor deze week verrast met een taart, champagne, en het officiële certificaat. Dit was daarnaast ook een uitgelezen moment om bedrijfsleider Martin van de Kolk een aantal vragen over het behalen van de ISO certificering te stellen.

De ISO 9001 is een certificaat dat gezien kan worden als een bewijs van betrouwbaarheid van een bedrijf. Hoe belangrijk was het binnen Saled om dit certificaat te behalen?
Binnen Saled lag de focus op het inzichtelijk krijgen van alle bedrijfsprocessen om zo de organisatie naar een hoger niveau te tillen. Met ISO kwaliteitsmanagement borgen wij de continue verbetering van kwaliteit, zodat wij als organisatie steeds beter aan de behoeften van onze klanten kunnen voldoen. Daarnaast geeft het certificaat de professionaliteit van Saled aan.

Een bedrijf raakt niet van de een op andere dag ISO gecertificeerd. Kun je wat meer vertellen over de eisen waaraan Saled moet voldoen en waar met name aan gewerkt moest worden om dit certificaat te behalen?
Klopt, hier gaat wel een gedegen voorbereiding aan vooraf. Wij hebben hiervoor een externe adviseur in de hand genomen die ons in de aanloop heeft begeleid tijdens zaken zoals het opstellen van het handboek. Er komt veel bij kijken: alle bedrijfsprocessen moeten in kaart worden gebracht en je wordt uitgedaagd na te denken over hoe je bepaalde processen binnen je organisatie kan professionaliseren. Dit heeft uiteindelijk geresulteerd in een positieve beoordeling.

Stef de Graaf van Saled opent de champagneKlanttevredenheid speelt een zeer belangrijke rol binnen ISO. Hoe belangrijk is klanttevredenheid voor Saled en hoe wordt er binnen de organisatie gewerkt aan het optimaliseren van klanttevredenheid?
Klanttevredenheid speelt zeker een belangrijke rol binnen ISO, maar ook binnen Saled. Uiteindelijk draait het om klanten en wil je als organisatie weten of klanten tevreden zijn over je diensten. We hebben de klachtenprocedure aangescherpt, waardoor we nog meer grip krijgen op zaken die toch niet 100% goed zijn gegaan. De komende maanden wordt hier intern, en in samenwerking met ons  marketingbureau, verder aan gewerkt. Daarnaast zijn wij momenteel bezig met het opstellen van een plan om klanttevredenheid te optimaliseren en te waarborgen en kijken we naar manieren om dit te implementeren binnen het bedrijf. Alles draait uiteindelijk om het inzichtelijk en meetbaar maken van je processen en deze vervolgens, waar nodig, aan te passen.  

Als we vooruitkijken naar de toekomst, heb je dan een idee van wat het behalen van de certificering op zowel nationaal als internationaal vlak voor Saled kan gaan betekenen?
ISO 9001 is vrijwel in iedere sector een begrip, omdat het de internationale norm voor kwaliteitsmanagementsystemen is. Met het behalen van dit certificaat laten wij potentiële klanten en leveranciers zien dat wij onze processen beheersen en dat we die laten auditen door een externe partij. Steeds vaker geven opdrachtgevers de voorkeur aan ISO gecertificeerde bedrijven. Hier liggen voor ons dan ook zeker commerciële kansen, niet alleen op nationaal niveau. Ondanks dat we zeker kijken naar de mogelijkheden in het buitenland, ligt onze focus echter voor nu voornamelijk op de Nederlandse markt.

Taart voor het personeel van Saled om de ISO certificering te vieren
Tot slot, wat is het volgende doel? Zijn er nog meer certificaten of doelstellingen die Saled op korte of lange termijn behaald wil hebben?
Absoluut! Naast het ISO 9001 certificaat zijn wij ook ISO 14001 gecertificeerd. Met een ISO 14001 certificaat toon je aan dat je structureel bezig bent met het verbeteren van de milieuprestaties. Als partner in duurzaamheid zijn wij van mening dat duurzaamheid hoog in het vaandel moet staan. Daarnaast zitten wij op dit moment midden in het VCA certificeringstraject. VCA heeft onder andere een lijst met aandachtspunten en werkmethodes op het gebied van veiligheid en gezondheid. De VCA helpt ons om onze werknemers in verschillende werkomgevingen veiliger en gezonder hun werk te kunnen verrichten. Zo hanteren wij de drie P’s binnen SALED – People, Planet, Profit. Kortom: er is genoeg waar wij nog naar streven, maar het binnenhalen van de ISO certificering is een belangrijk doel wat bij deze behaald is!

 

Begin direct met besparen

Direct contact met Saled

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
[fc id='2'][/fc]