Actueel

Gemeente Zuidplas stapt over op revolutionaire AIR1 armaturen van Saled

LED straatverlichting Zuidplas

Gemeente Zuidplas is begonnen met het installeren van de nieuwe, duurzame en revolutionaire AIR1 modellen van Saled. Het Groenezoompad en het Tinbergenpad worden als eerste plekken in Nederland verlicht met de AIR1 LED armaturen, voorzien van revolutionaire Direct Drive® technologie. Dit is de eerste fase van het plan om alle 9.500 lantaarnpalen in de gemeente te voorzien van energiebesparende LED verlichting en zo te voldoen aan de doelstellingen in het energieakkoord.

Achtergrond

De gemeente heeft eerder al Saled retrofit lampen toegepast in de SOX en SON armaturen. Toen de gemeente op zoek was naar geschikte nieuwe armaturen om de oude armaturen in de gemeente te vervangen, stuitte zij tijdens de Vakbeurs Ruimte en Licht te Houten op de beursstand van Saled. Saled introduceerde daar haar nieuwe INDO LED armaturen met Direct Drive® technologie. Gemeente Zuidplas was direct overtuigd van de voordelen en wilde zo snel mogelijk overgaan op de toepassing van de nieuwe armaturen.

LED oplossing

Na een zorgvuldig gemaakte lichtberekening zijn de huidige armaturen PL 24 watt vervangen door AIR1 LED armaturen met 8 watt. Een behoorlijke besparing wat ook nog eens versterkt wordt door het efficiënte dimprotocol. Zodra de verlichting aan gaat, brandt de LED verlichting tot 11 uur ’s avonds voor de volle 100%. Maar in de nachtelijke uren tussen 11 uur ‘s avonds en 6 uur in de ochtend, brandt de verlichting voor slechts 40%, waardoor de besparingen nog verder oplopen. Na 6 uur brandt de verlichting nog een tijd op 100% totdat de verlichting weer uit gaat.

Daarnaast is de nieuwe verlichting door de revolutionaire Direct Drive® technologie volledig onderhoudsarm. De driver en andere componenten, die zeer slijtagegevoelig zijn, bevinden zich namelijk niet in de nieuwe AIR1 armaturen. Deze armaturen worden aangedreven door de revolutionaire Direct Drive® technologie waardoor er op lange termijn fors kan worden bespaard op onderhouds- en vervangingskosten.

Contact

Ook besparen op onderhoud- en vervangingskosten? Neem vrijblijvend contact op met een accountmanager van Saled. Wij informeren u graag over de mogelijkheden rondom het toepassen van LED verlichting.

Begin direct met besparen

Direct contact met Saled

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
[fc id='2'][/fc]