Actueel

Gemeente Landerd laat 700 duurzame LED-lampen installeren

Gemeente Landerd heeft Saled afgelopen maand bijna 700 Retrofit LED-lampen laten installeren. Door de installatie van deze LED-verlichting, geheel volgens de Retrofit methode, kunnen de bestaande armaturen behouden blijven en kan er toch verduurzaamd worden. De gemeente bespaart daarnaast fors op de energierekening en er zal een flinke daling in de uitstoot van afvalstoffen terug te zien zijn.

Dalingen in verbruik en besparingen op uitgaven

Door de installatie van deze nieuwe LED-lampen ontstaat een besparing van 54.843 kWh op de energiebehoefte, dat is een daling van 53%. Daarnaast zorgt de installatie van LED-verlichting voor een afname in de uitstoot van afvalstoffen, zoals zwavel en CO2. De CO2-uitstoot zal door deze methode met 31.041 kilogram afnemen en voor de zwaveluitstoot is dit 23.308 gram. De energiebesparing en de daling in het verbruik en uitstoot dragen bij een duurzamere gemeente. Deze besparingen in de openbare ruimte zorgen ervoor dat de investering binnen vijf jaar is terugverdiend.

Benieuwd wat u kan besparen met LED verlichting?

Neem contact op met Saled!

Begin direct met besparen

Direct contact met Saled

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
[fc id='2'][/fc]