Actueel

Saled verduurzaamt gemeenten in Zeeland op basis van nieuwe werkwijze

In de afgelopen maanden zijn verschillende gemeenten in de provincie Zeeland door Saled voorzien van LED verlichting volgens de Retrofit methode. Bijzonder aan deze projecten is dat daarbij een nieuwe werkwijze is toegepast, waarbij voorafgaand samen met de betrokkenen projectmatig de areaalbestanden zijn geanalyseerd.

Van conventionele lamp naar ledverlichting

Op basis van de wensen en eisen van de klant, heeft Saled een analyse gemaakt van de omgeving om op, onder andere, lamp-, straat- en wijkniveau lichtmasten te filteren die in aanmerking komen voor LED verlichting. De uitkomst van de analyse is met de klant besproken, zodat de lokale kennis van de omgeving besproken en verwerkt kan worden. Door deze samenwerking ontstaat een duidelijk beeld over de mogelijkheden en met een return of investment-berekening laat Saled zien welke investering nodig is en hoeveel daarmee bespaard wordt.

Prettige samenwerking en besparingen

Deze werkwijze heeft ervoor gezorgd dat de gemeenten Borsele, Goes, Noord-Beverland en Tholen samen hebben doen besluiten om de lichtbronnen in ruim 5.000 conventionele armaturen te laten vervangen door LED-lampen. Deze investering zorgt voor een jaarlijkse energiebesparing van ruim 400.000 kilowattuur en een flinke afname van de CO2-uitstoot. Naast een directe energiebesparing zorgt het ook voor een besparing op de onderhoud- en vervangingskosten binnen het areaal van de gemeenten.

Geïnteresseerd in LED verlichting?

Vul uw gegevens in en ontvang direct meer informatie.

 

Begin direct met besparen

Direct contact met Saled

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
[fc id='2'][/fc]