Actueel

Saled levert energiezuinige LED verlichting aan Flevobird

Onlangs zijn verschillende gebouwen van Flevobird Logistiek uit Lelystad voorzien van duurzame LED verlichting. Een groot aantal conventionele lichtbronnen werden tijdens dit proces vervangen. De verandering zal uiteindelijk gaan zorgen voor een flinke besparing op energiekosten en een reductie van de CO2-uistoot.

Door het vervangen van de conventionele verlichting door LED verlichting zal er maar liefst 21.573 kWh per jaar worden bespaard. Deze energiebesparing zorgt bovendien voor een CO2-reductie van 12.210 kilogram per jaar.

Eigen installatie
Flevobird beschikt over deskundige facility managers en heeft er daarom voor gekozen om alle LED lampen zelf te plaatsen. In combinatie met de energiebesparing zal dit zorgen voor een terugverdientijd van slechts zestien maanden.

Vervanging
Ter vervanging van de conventionele verlichting werden LED Panel Lights, PS-C lampen en High Bay schotels geplaatst. De LED kantoorverlichting zal gaan zorgen voor een betere lichtbeleving tijdens het werk. De LED magazijnverlichting zorgt daarnaast voor beter zicht in de loodsen. Een aantal conventionele TL-buizen zijn overgeplaatst naar een andere loods, zodra deze zijn afgeschreven zullen ook deze worden vervangen door LED verlichting.

Lichtkwaliteit
Het bedrijf uit Lelystad blijft zichzelf continu ontwikkelen en streeft naar verbetering van alle processen. Voor het goed uitvoeren van deze processen zijn zij gebaat bij goede verlichting. Goede verlichting zorgt namelijk voor beter zicht, waardoor er minder fouten zullen plaatsvinden. LED verlichting heeft ten opzichte van conventionele verlichting een aantal voordelen. Zo wordt het licht gelijkmatig rondom verspreid, waardoor er minder onderbelichte hoeken zullen voorkomen in een ruimte.

Ook geïnteresseerd in onze oplossingen?

Neem contact op voor de mogelijkheden![fc id=’1′][/fc]

Begin direct met besparen

Direct contact met Saled

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
[fc id='2'][/fc]