Actueel

T.V. De Eemslag zeer tevreden over nieuwe verlichting in tennishal

Dankzij de installatie van 360 duurzame LED lampen is Tennisvereniging De Eemslag sinds begin december duurzaam verlicht. De totale besparing op het energieverbruik is 50%, terwijl de lichtopbrengst met 20% is gestegen. De levering en installatie is verzorgd door Saled LED verlichting. Dankzij de investering in duurzame verlichting is De Eemslag jarenlang verzekerd van een goed verlichte hal en een interessante besparing op de energierekening.

In de tennishal was de verlichting al een tijdje aan vervanging toe. Steeds meer lampen begaven het, waardoor de lichtopbrengst op de vier tennisbanen fors achteruit ging. Het bestuur is daarom in gesprek gegaan met Stef de Graaf van sponsor Saled, zelf ook een fanatiek tennisser. Op basis van een lichtberekening heeft Saled een plan gemaakt voor de vervanging van de complete baanverlichting, waarbij de bestaande armaturen hergebruikt konden worden. Er is gekozen voor duurzame LED Tubes, die – ten opzichte van de TL-lampen die er voorheen gebruikt werden – 50% minder energie verbruiken. Als target werd een lichtopbrengst van 300 lux gesteld, dat over het algemeen voldoende is voor indoor sporten.

Verbluffend resultaat
Vorige week is een installatieteam van Saled aan de slag gegaan met de omzetting. Gezien de omvang en hoogte van de hal een hele operatie. Omdat het voor het Spakenburgs bedrijf niet de eerste sporthal is die werd omgezet naar LED, konden de monteurs direct voortvarend aan de slag. Zelfs zo voortvarend, dat de gehele omzetting in twee dagen is voltooid. Zónder hinder voor de tennissers. Het resultaat is verbluffend. Iedereen die de hal in stapt, merkt direct dat er veel meer licht is. De metingen tonen dat er op de banen een lichtopbrengst van 410 lux is, ruim boven het target. Ondanks het extra licht ondervinden tennissers geen verblinding bij opslaan en hoge ballen, wat bij verkeerde verlichting vaak voorkomt.

Zeer tevreden opdrachtgevers
En dus zijn de opdrachtgevers meer dan tevreden. Jan Hop, voorzitter stichting bestuur T.V. De Eemslag: “Het ziet er echt super uit. Ik wil Saled bedanken voor de snelle afhandeling”. Penningmeester Juliaan van de Vuurst is ook direct polshoogte gaan nemen: “Het ziet er keurig uit”. Tjitse Offringa, voorzitter van tennisvereniging, sluit zich aan bij de anderen: “Wat een mooie verlichting. Er is geen verblinding, meer licht en dezelfde lichtbeleving”. De reacties vervullen Stef de Graaf met trots. “Hoewel wij landelijk de grootste projecten doen, blijft het fantastisch om ook hier in het dorp (Spakenburg) te verduurzamen. Dat ik hier zelf ook wekelijks te vinden ben, maakt het extra speciaal. Tijdens de oplevering ben ik weer aangesproken door twee Spakenburgse ondernemers die nu ook over willen op LED. Een mooier compliment kun je niet krijgen.

LED voor Sportclubs

  • Deskundige accountmanagers en adviseurs
  • Minimaal 3 jaar garantie
  • Grote voorraad, korte levertijden
  • Eigen installatieteams met jarenlange ervaring
  • De belangrijkste kwaliteitskeurmerken
  • EMC certificering: geen storing in uw netwerk

Meer over verlichting voor sportclubs »

Ook geïnteresseerd in onze oplossingen?

Neem contact op voor de mogelijkheden!

Begin direct met besparen

Direct contact met Saled

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
[fc id='2'][/fc]