Actueel

Hoffland B.V. in den Dolder volledig voorzien van Saled LED verlichting

In september heeft Saled alle conventionele verlichting van het in Den Dolder gevestigde Hoffland B.V. vervangen door LED verlichting. Zowel het kantoorpand, de werkplaats als het buitenterrein van het bedrijf, gespecialiseerd in sloopwerken en metaalrecycling, zijn voorzien van duurzame LED oplossingen.

Hoffland is een vooruitstrevend en gerenommeerd bedrijf, dat zich zowel bezig houdt met het uitvoeren van industriële sloopwerken, als de handel in en het verwerken van schroot (metaalrecycling). Een groot deel van deze activiteiten wordt uitgevoerd in de vestiging in Den Dolder. Omdat de verlichting in Den Dolder op veel plaatsen aan vervanging toe was, en tevens zorgde voor een hoog energieverbruik, besloot Hoffland om alle conventionele verlichting te vervangen door duurzame Saled LED verlichting.

Complete bedrijf
Verdeeld over het kantoorpand, de werkplaats en het buitenterrein zijn meer dan 160 nieuwe LED lampen geplaatst door een installatieteam van Saled. Door de totale omzetting gaat Hoffland 23.970 kWh per jaar besparen. Ten opzichte van de oude verlichting betekent dit een energiebesparing van ruim 65%. Daarnaast wordt ook het milieu gespaard door een CO2-reductie van 17.426 kilogram per jaar. De totale investering zal naar verwachting al binnen 2,7 jaar terugverdiend zijn.

Opslaghal
Vooral in de immense opslaghal was de verlichting op veel plaatsen aan vervanging toe. In totaal zijn 60 oude trogarmaturen met een dubbele 58 watt TL-buis vervangen door nieuwe 55 watt IP65 LED armaturen. Ondanks het sterk gereduceerde energieverbruik is de lichtopbrengst in de opslaghal hierdoor flink toegenomen. Het aantal lux op de vloer was voor Hoffland een belangrijke aandachtspunt, gezien de strenge Arbowetgeving op dit gebied.

Buitenterrein
Ook op het buitenterrein heeft verlichting hoge prioriteit bij Hoffland. De juiste verlichting zorgt er immers voor dat men ook in donkere jaargetijden onder goede lichtomstandigheden kan doorwerken. Daarnaast draagt een goed verlicht terrein bij aan een verlaagde kans op diefstal. Zeven oude breedstralers met een verbruik van maar liefst 1000 watt zijn vervangen door zeven LED Breedstralers van slechts 230 watt. De lampen zijn optimaal afgesteld door Saled, zodat het licht goed over het terrein verdeeld wordt.

Kantoorpand
Ook het kantoorpand mocht natuurlijk niet achterwege blijven en is daarom in zijn geheel voorzien van energiezuinige LED lampen. In de kantoren, gangen en kantine zijn een groot aantal LED Tubes en LED Panel Lights geplaatst ter vervanging van de conventionele TL-buizen. In de toiletten zijn LED Inbouwspots geplaatst en in de vergaderruimte zijn LED Downlighters met een kleurtemperatuur van 3000K geïnstalleerd. Om het project volledig af te ronden is ook het reclamebord aan de voorzijde van het pand voorzien van nieuwe LED Tubes om het logo van Hoffland ook ’s avonds weer fraai uit te lichten.

Ook geïnteresseerd in onze oplossingen?

Neem contact op voor de mogelijkheden!

Begin direct met besparen

Direct contact met Saled

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
[fc id='2'][/fc]