Actueel

Saled voorziet drie Europese vestigingen Smiths Medical van LED verlichting

De afgelopen maanden heeft Saled drie Europese vestigingen van Smiths Medical voorzien van LED verlichting. De wereldwijde producent van medische producten besloot om na een succesvolle samenwerking in Nijmegen ook vestigingen in Fraureuth (Duitsland) en Latina (Italië) te laten voorzien van LED verlichting.

In juni van dit jaar verving Saled bij de vestiging in Nijmegen meer dan 2200 conventionele lampen – waarvan het grootste gedeelte TL verlichting van 58 Watt – door gloednieuwe duurzame LED Tubes, Downlighters en Plafonnieres. Dit zal uiteindelijk een energiebesparing opleveren van 282.100 kWh per jaar. Smiths Medical zal deze slimme investering in LED verlichting binnen negentien maanden terugverdienen. Bijkomend voordeel is dat er een CO2-reductie zal plaatsvinden van 190.814 kilogram per jaar.

Ramond van Dalen, HSE Facility and Security Manager van Smiths Medical Nijmegen over de samenwerking met Saled: “Wij kunnen het niet anders omschrijven als zeer open, transparant en positief. Men was vanaf de eerste gesprekken duidelijk en bereidwillig en zeer accuraat op vragen. De passie die Saled uitstraalt, zowel de verkoop als de monteurs is bewonderingswaardig. De monteurs zijn ervaren en keurig in de communicatie, voldoen aan de gestelde eisen zoals bijvoorbeeld VCA en het besturen van de benodigde apparatuur. Tijdens enkele evaluatiemomenten gedurende de montage hebben we kunnen schakelen naar installatie gedurende een nacht of zelfs in het weekend. Kortom, een zeer prettige samenwerking met een prima prijs- kwaliteitverhouding”.

“Voorspoedig verlopen”
In augustus werd er een energiebesparing geboekt bij Smiths Medical Fraureuth Duitsland. Er was hier sprake van een energiebesparing van maar liefst 140.274 kWh per jaar. Dit was mede mogelijk dankzij het vervangen van 212 armaturen en 25 vluchtweg armaturen. Het vervangen van deze conventionele verlichting leverde een CO2-reductie op van 98.185 kilogram per jaar op. Smiths Medical Fraureuth zal zijn investering binnen 24 maanden terugverdienen.

“De installatie van de LED verlichting is voorspoedig verlopen, zonder dat enige van onze arbeidsactiviteiten in het geding kwamen,” aldus Christian Lehmann, Smiths Medical Fraureuth Duitsland.

“Hoog niveau van professionaliteit, precisie en samenwerking”
Het samenwerkingsverband in Nijmegen beviel Smiths Medical zo goed, dat er besloten werd om ook de vestiging in Latina (Italië )door Saled te laten ombouwen naar duurzame verlichting. In Italië werden meer dan 1400 TL lampen vervangen door verschillende LED Panel Lights, LED Tubes, LED vluchtweg armaturen en High Bay schotels. Dit levert Smiths Medical vanaf nu een energiebesparing op van 106.476 kWh per jaar en een CO2-reductie van 112.976 kilogram per jaar. Binnen 32 maanden zal Smiths Medical Latina het investeerbedrag terugverdienen.

“Wij willen Saled bedanken voor het tonen van hun hoge niveau van professionaliteit, precisie en samenwerking. In het bijzonder willen wij het installatieteam onder leiding van Patrick de Graaf bedanken voor de uitstekende samenwerking,” aldus Simona Maggiacomo, Smiths Medical Latina Italië.

Over Smiths Medical
Smits Medical is een wereldwijd toonaangevend producent van medische producten voor ziekenhuizen, thuiszorg, specialistische afdelingen en eerstehulp.

Ook geïnteresseerd in onze oplossingen?

Neem contact op voor de mogelijkheden!

Begin direct met besparen

Direct contact met Saled

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
[fc id='2'][/fc]