Actueel

Saled introduceert Fortuné armatuur tijdens de Dag van de Openbare Ruimte

Tijdens de Dag van de Openbare Ruimte op 27 en 28 september introduceert Saled met trots het nieuwe Fortuné armatuur voor de openbare verlichting. Dit armatuur is uiterst duurzaam, heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en is zeer eenvoudig te monteren op iedere masthoogte. Iedereen is van harte welkom bij onze stand 3.1.49 om het nieuwe armatuur te bewonderen!

Eén van de pijlers tijdens de ontwikkeling van de Fortuné was circulariteit. De overheid heeft als ambitie een circulaire economie in 2050. Om daar te komen ligt er een tussendoelstelling: 50% minder gebruik van primaire grondstoffen. Een ambitie die door Saled wordt gedeeld. Met de Fortuné wordt daar optimaal op ingespeeld. Door het gebruik van duurzaam aluminium en eenvoudige (de)montage van driver en LED-module kan de Fortuné een tweede leven krijgen. Het gemak waarmee de onderdelen vervangen kunnen worden of zelfs een compleet nieuwe module voor bijvoorbeeld Smart Lighting kan worden ingebouwd, maakt dat de Fortuné voor een doorbraak gaat zorgen in de standaard levenstermijn die (lokale) overheden voor hun armaturen rekenen.

Saled zet volgende stap: armaturen
De Fortuné is de eerste in een serie van vijf armaturen die Saled op de markt gaat brengen. Bij al deze armaturen zijn de pijlers circulariteit, een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en gemakkelijke installatie. De doelstelling van Saled is een klein en sterk assortiment waarbij uitfasering niet aan de orde is. Alleen de technologie ín het armatuur zal aan ontwikkelingen onderhevig zijn, zodat er geen kapitaalvernietiging plaats hoeft te vinden. Circulariteit in optima forma dus.

Zorgvuldig ontwikkelproces
Aan de introductie van de Fortuné is een zorgvuldig ontwikkelproces vooraf gaan, waaraan diverse ketenpartners een bijdrage hebben geleverd. Zowel gebruikers, installateurs als onafhankelijke deskundigen hebben meegedacht tijdens de totstandkoming van het nieuwe armatuur.

Specificaties
De Fortuné is zowel geschikt voor een uithouder als paaltop en is direct te bestellen. In eerste instantie alleen in de uitvoeringen met 10W, 15W, 20W, 25W en 30W, later ook in andere wattages. De levensduur van de LED-lichtbron bedraagt 100.000 branduren. Zodra de levensduur van de LED-module voorbij is, is het zeer eenvoudig om te retrofitten. Dankzij de Wieland-verbindingen is een onderdeel in slechts enkele minuten te vervangen.

Lichtbron Ingebouwde led module
Kleurtemperatuur 3000K (warmwit), 4000K (neutraalwit), 5000K (koelwit)
Lampvermogen 10W, 15W, 20W, 25W, 30W
Lumenbehoud LM80
Optische kap Vlak glas (FG)
Driver Truefull
Powerfactor >0.95
IP-klasse driver IP 67
IP-klasse armatuur IP 65
IK-klasse Ik09
Leds Nichia
Levensduur leds 100.000 uur
CRI >80Ra
Gewicht Ca. 3kg
Lumen/w 125
Input voltage 230v/50hz
Montage Zowel opzet als opschuif
Garantie 10 jaar

Saled: Retrofit-specialist
Saled is nu ruim zes jaar actief in de Openbare Verlichting, en heeft zich in korte tijd opgewerkt tot marktleider op het gebied van Retrofit: de methode waarbij in een bestaand armatuur alleen de lichtbron wordt vervangen. In het voorjaar van 2017 bereikte Saled een mijlpaal, toen met Oldambt de 130e Nederlandse gemeente als Retrofit-klant werd verwelkomd.

Begin direct met besparen

Direct contact met Saled

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
[fc id='2'][/fc]