Actueel

Tennishal duurzaam verlicht door LED Lijnverlichting met lage verblindingswaarde

De tennissers in de binnenhal van P.L.T.C. de Vale Ouwe worden niet langer verblind door de verlichting. Begin april zijn alle conventionele lampen vervangen door duurzame LED lijnverlichting met een zeer lage verblindingswaarde. De uitstekende lichtopbrengst en gelijkmatigheid van de nieuwe LED verlichting zorgen voor ideale tennisomstandigheden in de tennishal.

Een veelvoorkomend probleem in tennishallen is het verblindende effect van lampen bij het opgooien van de bal. Ook voor de leden van tennisvereniging P.L.T.C. de Vale Ouwe in Putten vormde dit een probleem. “Wanneer je recht onder een lamp staat en de bal opgooit om te serveren ben je de bal gewoon kwijt”, aldus een spelend lid. De vereniging ging daarom op zoek naar een passende lichtoplossing en vond in de LED Lijnverlichting van Saled de ideale oplossing.

Lage verblindingswaarde
In totaal zijn zes lichtlijnen opgehangen in de Puttense tennishal. De LED Lichtlijnen hebben met een UGR van <19 een zeer lage verblindingswaarde. De UGR-waarde (Unified Glare Rating) is een waarde die de mate van onbehaaglijke verblinding aangeeft. Hoe lager de waarde, hoe minder lichthinder gebruikers zullen ervaren. Dit betekent dat de tennissers bij hoge ballen gewoon in het licht kunnen kijken, zonder daarbij verblind te worden. Ook wanneer een speler onder de lichtlijnen gaat staan zal de tegenstander de bal steeds blijven zien.

Duurzaamheid
Alle zes de lichtlijnen zijn samengesteld uit 24 armaturen van 60 watt. In totaal werden dus 144 armaturen gemonteerd boven de indoor tennisbanen. Het totale verbruik komt daarmee uit op 8.640 watt. De oude lampen verbruikten (inclusief VSA) gezamenlijk zo’n 20.000 watt. De Vale Ouwe gaat hierdoor meer dan 50% besparen op energiekosten. En dat terwijl de lichtopbrengst in de hal met maar liefst 15% is gestegen. Ten opzichte van de oude armaturen dringen de nieuwe LED lichtbronnen ook de uitstoot van CO2 en zwavel fors terug. Een zeer fraai resultaat voor de tennisclub!

Veldverlichting
Eerder dit jaar werd ook de buitenverlichting van de Puttense vereniging volledig verduurzaamd door Saled. De tennisclub bespaart hierdoor al ruim 65% op de energiekosten van de veldverlichting. Met de verduurzaming van de binnenbanen is het volledige project nu afgerond.

Klik hier voor meer foto’s!

LED Sportclubverlichting

  • Deskundige accountmanagers en adviseurs
  • Minimaal 3 jaar garantie
  • Grote voorraad, korte levertijden
  • Eigen installatieteams met jarenlange ervaring
  • De belangrijkste kwaliteitskeurmerken
  • EMC certificering: geen storing in uw netwerk

Meer over verlichting voor sportclubs »

Ook geïnteresseerd in onze oplossingen?

Neem contact op voor de mogelijkheden![fc id=’1′][/fc]

Begin direct met besparen

Direct contact met Saled

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
[fc id='2'][/fc]