Actueel

Saled LED verlichting bij het Leger des Heils: 5 jaar later

In november 2011 kreeg Saled de mooie taak om het hoofdkantoor van het Leger des Heils in Almere te voorzien van duurzame LED verlichting. In totaal werden destijds meer dan duizend lampen vervangen. Vijf jaar later kijken we terug op de resultaten.

De omzetting in het najaar van 2011 blijkt achteraf het startsein te zijn geweest voor een jarenlange samenwerking tussen het Leger des Heils en Saled. De strakke uitstraling en energiebesparing van meer dan 70% waren voor de hulporganisatie reden om het contact met Saled warm te houden. Nu, zo’n vijf jaar later, zijn vele vestigingen het hoofdkantoor gevolgd en zijn het Leger des Heils en Saled een vaste partner in duurzaamheid.

Enorme besparingen, snel terugverdiend

In 2011 werden – om precies te zijn – 1020 lampen omgezet naar LED. Naast de vervanging van een groot aantal conventionele TL-buizen werden ook halogeen spots en noodverlichting omgezet naar LED. Waar er voorheen sprake was van een verbruik van 72 watt is men nu terug gegaan naar slechts 22 watt. Deze energiebesparing van 70% heeft ervoor gezorgd dat het Leger des Heils de volledige investering al binnen drie jaar had terugverdiend.

In 5 jaar tijd, maar 6 defecte lampen

In de vijf jaar tijd dat de LED verlichting van Saled geïnstalleerd is, zijn slechts zes lampen defect gegaan. Deze cijfers kunnen met recht bijzonder worden genoemd. In acht nemend dat een aantal lampen kapot gingen doordat het armatuur het begaf zijn deze cijfers nog specialer. Het Leger des Heils is logischerwijs dan ook zeer tevreden over de verlichting. Energiebesparing en duurzaamheid passen precies in de doelstellingen van de meer dan 150 jaar oude hulporganisatie.

Overige cijfers die de kwaliteit van Saled onderstrepen
– In 5 jaar tijd heeft het Leger des Heils 658.630 kWh aan energie bespaard
– In 5 jaar tijd heeft het Leger des Heils 372.645 kilogram aan CO2 bespaard
– In 5 jaar tijd heeft het Leger des Heils 279.920 kilogram aan zwavel bespaard

Begin direct met besparen

Direct contact met Saled

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
[fc id='2'][/fc]