Actueel

Rotterdamse appartementengebouwen voorzien van LED portiekarmaturen

portiekverlichting

In samenwerking met Elektro Groeneweg en meerdere woningbouwverenigingen zijn de afgelopen maanden meer dan 1100 portiekarmaturen vervangen door nieuwe LED portiekarmaturen van Saled. Meerdere Rotterdamse appartementengebouwen zijn inmiddels voorzien van energiezuinige LED verlichting, maar daarmee is het eind voorlopig niet in zicht.

In oktober 2015 is Elektro Groeneweg begonnen met het naar LED omzetten van meerdere appartementencomplexen gelegen aan de Benthuizerstraat, Jalonstraat, De Kolk, Oranjeboomstraat, Koestraat, Vinkenlust en Bellevoystraat. Eind januari zijn daar de laatste conventionele lichtbronnen vervangen door Saled’s SMD 6W portiekarmaturen.

Terugdimsensor

De door Saled geleverde LED portiekarmaturen beschikken over een terugdimsensor. Hierdoor brandt het armatuur, wanneer deze onder spanning staat, op slechts 30%. Bij beweging in de directe omgeving schakelt het armatuur over naar 100% gedurende een vooraf ingestelde tijd, waarna het armatuur terugdimt naar 30%. Hierdoor wordt de besparing vanzelfsprekend nog groter.

80% energiebesparing

In totaal bedraagt de energiebesparing maar liefst 80%. Om dit in kWh uit te drukken: jaarlijks bespaart men nu 62.462 kWh. Naar verwachting is de investering binnen drie jaar volledig terugverdiend. Kortom, de woningbouwverenigingen doen hiermee een duurzame én financieel verstandige investering.

Ook geïnteresseerd in onze oplossingen?

Neem contact op voor de mogelijkheden!

 

Begin direct met besparen

Direct contact met Saled

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
[fc id='2'][/fc]