Actueel

Brandweerkazerne Nijkerk over op Saled LED verlichting

De Nijkerkse brandweerkazerne is deze maand volledig overgegaan op Saled LED verlichting. Onder andere de TL-buizen, downlighters, breedstralers en vluchtwegarmaturen zijn nu volledig duurzaam. Dankzij de forse energiebesparing van bijna 70% is de volledige investering al na twee jaar terugverdiend.

Stef de Graaf, Sales Director van Saled: “Vooraf hebben we geïnventariseerd hoeveel lampen er in de kazerne aanwezig zijn. Hierbij letten we naast gebruikelijke lichtbronnen als TL-buizen en downlighters ook op bijzondere lampen, zoals in dit geval enkele breedstralers en vluchtwegarmaturen.” Na de inventarisatie is er door Saled een lichtplan gemaakt, met daarin een berekening van de totale besparing. “We konden het totale wattage terugbrengen van 17.697 naar 5.655 watt. Hiermee bespaart de klant 70%, wat neerkomt op jaarlijks ruim 44.500 kWh.” Reden genoeg voor de Nijkerkse brandweer om te kiezen voor LED verlichting.

Maandag 7 maart is een installatieteam van Saled gestart met de vervanging van de in totaal 337 lichtbronnen. De Graaf: “Uit ervaring weten we dat bij brandweerkazernes een strakke planning cruciaal is. Wanneer er uitgerukt moet worden, mag men natuurlijk geen hinder ondervinden van onze monteurs. Samen met de klant is de planning vooraf goed doorgenomen, zodat uitrukken te allen tijde mogelijk bleef.” Door de goede samenwerking heeft het installatieteam vrijdag 11 maart al de laatste LED lamp geïnstalleerd. Saled is blij met wederom een zeer tevreden klant.

Ook geïnteresseerd in onze oplossingen?

Neem contact op voor de mogelijkheden!

Begin direct met besparen

Direct contact met Saled

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
[fc id='2'][/fc]