Actueel

Ramaer Printed Circuits over op Saled LED Panel Lights

Ramaer Printed Circuits heeft na een uitvoerige testperiode gekozen voor de LED Panel Lights van Saled. Bij de producent van printplaten zijn de afgelopen periode meer dan vijfhonderd oude TL-armaturen vervangen door duurzame Panel Lights. Hiermee verbetert Ramaer de lichtopbrengst tijdens het productieproces, terwijl de energiekosten met ruim 50% worden teruggedrongen.

Robert Hogenboom, Manager Techniek & Operations van het in Helmond gevestigde Ramaer, vertelt: “Licht heeft veel invloed op het gedetailleerde productiewerk. Vanuit onze medewerkers was er daarom behoefte aan een betere lichtopbrengst.” De voorkeur ging direct uit naar LED, maar vanwege de precieze (kleur)behoefte werden een aantal partijen benaderd. “Na met meerdere leveranciers om tafel te hebben gezeten kwam Saled er voor ons als beste uit. Er was vanaf het eerste moment sprake van een ‘pragmatische klik’.”

Vanwege de vele mogelijkheden qua lichtopbrengst en kleur is er vooraf uitgebreid getest met verschillende LED Lampen. Hogenboom: “In dit proces hebben wij onze productiemedewerkers nauwkeurig betrokken. Uiteindelijk bleken de 40W LED Panel Lights met een kleurtemperatuur van 6000K het beste te passen.” In de afgelopen periode zijn in vier fases alle productieruimtes omgezet naar de nieuwe Panel Lights van Saled. In totaal bedraagt de energiebesparing meer dan 50%.

Bekijk hier meer van onze projecten.

Ook geïnteresseerd in onze oplossingen?

Neem contact op voor de mogelijkheden!

Begin direct met besparen

Direct contact met Saled

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
[fc id='2'][/fc]