Actueel

Sporthal Koudum over op Saled LED verlichting

In opdracht van de gemeente Súdwest-Fryslân heeft Saled sporthal De Sândobbe in Koudum voorzien van nieuwe energiezuinige LED verlichting. De in totaal 144 geplaatste LED armaturen besparen gezamenlijk ruim 60% energie. Naast de flinke energie- en kostenbesparing en een verminderde CO2 uitstoot is de lichtopbrengst enorm verbeterd.

Eind december heeft een installatieteam van Saled binnen drie dagen alle oude conventionele TL-verlichting vervangen door nieuwe 60 watt LED armaturen. Dit resulteert in een energiebesparing van 4120 kWh per jaar. Met deze forse besparing is de totale investering in de verlichting binnen drie jaar terugverdiend.

Ondanks de energiebesparing is de lumenopbrengst met ruim 40% gestegen. De lichtbeleving is hierdoor compleet veranderd. De sporthal is zeer helder en gelijkmatig verlicht. De gemeente draagt met de keuze voor LED ook bij aan het milieu: de CO2 uitstoot is met 60% gereduceerd.

Ook besparen met LED verlichting?

Neem contact op, één van onze account managers komt graag langs voor een vrijblijvende besparingsberekening!

Begin direct met besparen

Direct contact met Saled

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
[fc id='2'][/fc]