Actueel

Ook gemeente Goirle kiest voor LED verlichting van Saled

Goirle is de volgende plaats die kiest voor de retrofit-oplossing van Saled. In de Noord-Brabantse gemeente zijn de afgelopen maanden honderden conventionele OVL-lichtbronnen omgezet naar duurzame Saled-lampen. In totaliteit zullen ruim duizend lichtpunten worden voorzien van Saled’s LED lichtbronnen.

Nico van Aarle, projectleider Beheer & Onderhoud, geeft aan dat de vervanging onderdeel uitmaakt van een doorlopend proces. “We zijn continu bezig om onze OVL duurzamer te maken. Het is ons streven om over tien jaar 80% tot 90% van onze totale openbare verlichting over te zetten op LED.” Om dit te bereiken heeft de gemeente ervoor gekozen om verouderde armaturen geheel te vervangen, terwijl voor de nieuwere armaturen is gekozen voor de retrofit-oplossing van Saled. “Het is natuurlijk zonde om de relatief nieuwe armaturen te vervangen. De oplossing van Saled bevalt goed.”

De genoemde retrofit-oplossing zorgt voor een energiebesparing van minstens 50%. Bovendien wordt de CO2-uitstoot met hetzelfde percentage verlaagd. En dat zonder de bestaande armaturen te vervangen. Van Aarle: “We hebben tot nu toe weinig reacties ontvangen op de nieuwe LED verlichting. Dat is voor ons een goed teken.” De samenwerking met Saled heeft hij als prettig ervaren. “Dankzij de korte lijntjes verloopt de communicatie vlot. Wanneer er iets is, zorgt Saled direct voor een oplossing.”

Ook geïnteresseerd in onze oplossingen?

Neem contact op voor de mogelijkheden!

Begin direct met besparen

Direct contact met Saled

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
[fc id='2'][/fc]