Actueel

Last van hoge energieprijzen als gemeente? Kies nu voor retrofit

energieprijzen

Op dit moment heeft iedereen last van de hoge energieprijzen, zo ook gemeenten. Retrofit biedt de mogelijkheid om te besparen op de energierekening. Voor gemeente Papendrecht was de stap naar retrofit daarom makkelijk en snel gezet. Benieuwd naar de besparingen van dit project? Lees dan snel verder.

Bureau OVL Lek-Merwede benaderde Saled naar aanleiding van eerdere verduurzamingen met onze LED. Dit keer voor de gemeente Papendrecht, waar we al eerder retrofit en plaatoplossingen mochten leveren. In de gemeente mochten we nu veel straatverlichting voorzien van LED retrofit doormiddel van een levering van PS-L 13, 18 en 26 watt. Deze vervangen de conventionele PL-L 24, 36 en 55 watt. Dit levert een besparing van wel 50% op de energierekening.

retrofit

Jachthavenweg, Papendrecht

retrofit

Bekijk in onderstaand tabel welke conventionele lampen zijn vervangen door een LED oplossing:

AantalPL-L (conventioneel)PS-L (LED)
171024 watt + 3 watt VSA13 watt
24036 watt + 4 watt VSA18 watt
2055 watt + 5 watt VSA26 watt

Benieuwd naar de prijs van deze lampen?

Besparen op energieprijzen én verduurzamen

Verduurzaming vindt onder andere plaats door retrofit toe te passen binnen uw gemeente. Voor gemeente Papendrecht betekent dit ruim 50% energiebesparing en ook nog eens een flinke besparing op onderhoud, doordat het (E)VSA (voorschakelapparaat) wordt uitgeschakeld bij het vervangen van conventioneel naar LED retrofit. Door de huidige energieprijzen is uw investering in LED al snel terugverdiend. De stap naar retrofit was nog nooit zo makkelijk gezet.

Ga kapitaalvernietiging tegen met retrofit

Bij Saled is het in veel gevallen mogelijk om de straatverlichting één-op-één te vervangen waardoor het armatuur behouden blijft. Deze methode is helemaal interessant nu de uitfasering van meerdere conventionele lampen dichterbij komt. Met retrofit bouwen wij bestaande armaturen van conventionele verlichting om, zodat ze geschikt zijn voor het gebruik van LED lampen. Op deze manier gaan wij kapitaalvernietiging tegen. Het aanpassen van bestaande armaturen is zeer eenvoudig. Vervolgens bespaart u als gemeente direct op de energiekosten.

Neem nu alvast contact op voor een inventarisatie en voorkom leveringsproblemen

De productie van de conventionele PL-lamp stopt vanaf 24 februari 2023. Wees er op tijd bij en neem contact op met ons team via ovl@saled.nl voor een analyse van uw areaal en een vrijblijvende offerte. Wij helpen u graag bij het (betaalbaar) overstappen naar LED.

Begin direct met besparen

Direct contact met Saled

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
[fc id='2'][/fc]