Actueel

Positieve testresultaten voor Saled lampen in gemeente Heerlen

In de gemeente Heerlen zijn verschillende testen met openbare LED verlichting van Saled positief afgesloten. Installateur Ziut zal daarom zeer binnenkort beginnen met het montageproces van ruim 3000 LED lampen. De gemeente zal door het plaatsen van de LED verlichting gaan besparen op energie- en onderhoudskosten.  

Binnen de gemeente zijn diverse tests uitgevoerd op verschillende armaturen die in aanmerking komen voor Retrofit. Dit is het proces waarbij conventionele armaturen door middel van een kleine aanpassing snel en eenvoudig geschikt worden gemaakt voor LED lichtbronnen. Op deze manier hoeven bestaande armaturen niet te worden afgeschreven. Er zal hierdoor niet alleen bespaard worden op energie-uitgaven, maar ook op vervangingskosten.

Testresultaten

Uit de testresultaten is naar voren gekomen dat het energieverbruik van de LED lampen minimaal 50% lager ligt. Zo verbruikte een PL-L lamp voorheen 24W. Deze conventionele lamp is voorzien van een voorschakelapparaat. Het zogenaamde VSA zorgt voor een begrenzing van elektrische stroom door een lichtbron. In dit geval had het VSA een verbruik van 3W. Tijdens de Retrofit-methode wordt het energieverslindende voorschakelapparaat op een veilige manier verwijderd, voordat de energiezuinige LED lamp wordt aangebracht. Uiteindelijk is het totale energieverbruik van 27W teruggebracht tot 13W.

Plaatsing 3053 LED lampen

De positieve testresultaten hebben de gemeente doen besluiten om in de toekomst maar liefst 1943 stuks PL-L 36W lampen te vervangen door PS-L 18W LED lampen. Daarnaast zal een aantal van 1110 PS-L 13W LED lampen worden geïnstalleerd in plaats van de PL-L 24W.

Minder uitval

LED verlichting heeft een veel langere levensduur dan conventionele verlichting. Bovendien maken LED lampen geen gebruik van een voorschakelapparaat dat kan uitvallen. Dit zorgt er voor dat remplaceren drie keer minder vaak nodig is. De Gemeente Heerlen zal zodoende ook gaan besparen op onderhoudskosten.

Ook geïnteresseerd in onze oplossingen?

Neem contact op voor de mogelijkheden!

Begin direct met besparen

Direct contact met Saled

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
[fc id='2'][/fc]