Project

Gemeente Amsterdam

LED retrofit

Binnenkort ontvangt de gemeente Amsterdam een tweede lichting aan LED retrofit verlichting voor de openbare ruimte. Eind vorig jaar leverde Saled al een eerste lichting van 4000 lichtbronnen. De gemeente is al enige tijd bezig met het verduurzamen van de openbare ruimte, en het doel is dat in 2022 80% van alle lampen in de openbare ruimte zijn vervangen door LED. 

Met de nieuwe LED verlichting gaat de gemeente fors besparen op de energierekening en reduceren ze de CO2 uitstoot enorm. Gemeente Amsterdam geeft hierbij het goede voorbeeld als het gaat om het realiseren van de doelstellingen uit het energieakkoord. 

LED retrofit verlichting

Ook bij deze lichting LED lampen verkeerden de huidige armaturen in de gemeente Amsterdam nog in uitstekende staat. Het is dan onnodig om het volledige armatuur te vervangen. Hier heeft Saled een oplossing voor: retrofit verlichting. Met deze methode wordt de conventionele verlichting één-op-één vervangen door LED verlichting. Het gaat om PL-L, de PL-T, de PL-C, tubes en de TC-F lampen. Door de LED retrofit verlichting gaat de gemeente kapitaalvernietiging tegen. De goede kwaliteit/prijs verhouding van de retrofit lampen was nog een extra reden voor de gemeente om voor Saled te kiezen. 

Amsterdam voor 80% duurzaam verlicht

In 2022 wil de gemeente Amsterdam voor 80% duurzaam verlicht zijn. Om dit te realiseren is de gemeente vorig jaar gestart met het vervangen van de conventionele verlichting door LED verlichting. De gemeente stelde verschillende partijen aan die verantwoordelijk zijn voor het beheer en de onderhoud van de verlichting. Saled zal in dit traject verantwoordelijk zijn voor het leveren van de LED retrofit verlichting. 

Bekijk dit project

Begin direct met besparen

Direct contact met Saled

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
[fc id='2'][/fc]