Project

Chemours Nederland

 Chemours Nederland heeft LED verlichting laten plaatsen in de werkplaats. Bij Chemours staat hygiëne hoog in het vaandel omdat er met chemicaliën wordt gewerkt. De medewerkers van Saled gingen dan ook gekleed in witte wegwerpoveralls. De werkplaats was het eerste project dat Saled heeft afgerond voor Chemours. De werkplaats was het eerste project dat Saled heeft afgerond voor Chemours. De Dordrechtse producent van fluorpolymeren zoals TeflonTM en VitonTM kan op deze manier fors besparen op de energierekening en bijdragen aan lagere uitstoot van CO2 bij het opwekken van elektriciteit. 

In de werkplaats van Chemours Nederland is de oude lichtlijn met 14 TL armaturen van 2 x 58 watt vervangen door nieuwe LED lijnverlichting met 14 LED armaturen van 40 watt. Met deze nieuwe verlichting gaat Chemours Nederland jaarlijks 25.550 kWh energie besparen. Daarmee zal de CO2 uitstoot afnemen met 14.500 kilo. Chemours voldoet op deze manier aan de energiebesparingsplicht. Chemours verbruikt jaarlijks meer dan 50.000 kWh energie en is daarom verplicht om energiebesparende maatregelen te nemen met een terugverdientijd van korter dan vijf jaar. De LED verlichting bij Chemours Nederland zal binnen vijf jaar terugverdiend zijn.

Sinds 2013 is het verplicht voor bedrijven die meer dan 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m³ gas verbruiken om alle energiebesparende maatregelen te nemen die binnen vijf jaar terugverdiend kunnen worden. Deze zogeheten energiebesparingsplicht heeft als belangrijkste speerpunt om het energieverbruik te verminderen of te voorkomen.

Bekijk dit project

Begin direct met besparen

Direct contact met Saled

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
[fc id='2'][/fc]