Gemeente Wageningen bespaart op energiekosten door LED verlichting van Saled

De wijk Wageningen-Hoog gaat de donkere winterperiode in met duurzame LED verlichting van Saled. Recentelijk zijn de relatief jonge armaturen in de wijk voorzien van LED retrofit, waardoor de gemeente een stuk duurzamer wordt. Jaarlijks zal er ongeveer 27.605 kWh aan energie worden bespaard.

De onderhoudsaannemer Ziut heeft in de gemeente Wageningen gebruik gemaakt van LED retrofit-oplossingen. Tijdens het retrofitten worden bestaande armaturen aanpast, waardoor deze geschikt worden voor LED verlichting. Door het toepassen van deze techniek heeft de conventionele verlichting plaats gemaakt voor verschillende soorten PS-L lampen van Saled.

LED retrofit
Voorheen was de wijk Wageningen-Hoog voorzien van in totaal 391 PL-L lampen van 24, 36 en 55 watt. Deze PL-L lampen zijn vervangen voor 338 PS-L 13 watt, 5 PS-L 18 watt en 48 PS-L 26 watt LED lampen. Door de retrofit techniek zijn de bestaande armaturen behouden en aangepast voor LED verlichting. Hierdoor is de gemeente voordeliger uit in aanschaf van nieuwe verlichting en besparen zij nu jaarlijks 27.605 kWh aan energie. Daarnaast verdient de gemeente de investering van de LED verlichting terug in ongeveer 5 jaar.

Verlaging zwavel- en CO2-uitstoot
Naast het besparen van energie brengt de LED verlichting van Saled nog een aantal voordelen met zich mee voor Wageningen. De gemeente zal namelijk door het besparen van stroom ongeveer 15.625 kg minder CO2 uitstoten en een zwaveluitstoot reductie van jaarlijks 11.732 gr realiseren.

Uw gemeente ook energiezuiniger?
Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn voor uw gemeente? Saled voorziet u graag via een vrijblijvend eerste gesprek van meer informatie, om te zien wat Saled voor uw gemeente kan betekenen. Geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op!

[]
1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
[]
1 Step 1

Bel mij terug

Vul het onderstaande formulier in en u wordt teruggebeld door één van onze medewerkers:
OrganisatieOrganisatie
AanhefAanhef
Uw naamUw naam
TelefoonnummerHoe kunnen we u bereiken?
TijdstipWanneer kunnen we u het beste bereiken?
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right