Dynniq en Saled vernieuwen openbare verlichting van Gemeente Noordoostpolder

De openbare verlichting van Gemeente Noordoostpolder is recentelijk deels vervangen door LED verlichting. In totaal zijn er meer dan 850 PL-L lampen vernieuwd door LED PS-L lampen van Saled. Door het installeren van LED Retrofit-verlichting treedt er een energiebesparing op van ongeveer 30 procent, wat ten goede komt aan zowel het milieu als de gemeentelijke financiën.

De gemeente Noordoostpolder heeft in de periode 2008 – 2009 een groot aantal armaturen geplaatst waarin op dat moment conventionele lichtbronnen zijn opgenomen. Vanwege de duurzame ambities van de gemeente is het tien jaar later tijd om over te stappen op LED. Omdat de armaturen nog niet zijn afgeschreven, is er gekozen voor Saled Retrofit. De armaturen die ‘geretrofit’ worden, zullen plusminus 30 procent minder energie verbruiken. Omdat iedere LED lichtbron van Saled over een interne driver beschikt, hoeven alleen de fase- en de nuldraad doorverbonden te worden met de lampvoet. Door het toepassen van deze methode is het gebruik van het VSA, voorschakelapparaat, overbodig geworden. Het voorschakelapparaat dient ervoor om de elektrische stroom door een TL-buis of een andere conventionele lichtbron te beperken. Doordat het VSA bij Retrofit lichtbronnen niet nodig is, zullen er minder storingen ontstaan en minder lampen uitvallen. Er wordt derhalve niet alleen bespaard op energie-uitgaven, maar ook op vervangingskosten.

Aantal vervangen lichtbronnen
De lichtmasten in gemeente Noordoostpolder zijn voor het merendeel geretrofit met Saled PS-L 18 watt lichtbronnen en een klein deel met het type PS-L 26 en 9 watt. De zuinige PS-L lichtbron heeft een 110-120 lumen/watt verhouding en behaalt dezelfde lichtbeleving en gelijkmatigheid als de conventionele PL-L lamp. Het vervangen door Saled Retrofit is uitgevoerd door Dynniq, dat de aankomende jaren het onderhoud aan de openbare verlichting in de Flevolandse gemeente verzorgt. Vorig jaar zijn er al 1.500 lampen verduurzaamd dankzij de Retrofit methode. Volgens de planning zullen beide partijen hier de aankomende jaren mee doorgaan om Noordoostpolder zo nog duurzamer te maken.

Ook geïnteresseerd in onze oplossingen?
Neem contact op voor de mogelijkheden!

[]
1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
[]
1 Step 1

Bel mij terug

Vul het onderstaande formulier in en u wordt teruggebeld door één van onze medewerkers:
OrganisatieOrganisatie
AanhefAanhef
Uw naamUw naam
TelefoonnummerHoe kunnen we u bereiken?
TijdstipWanneer kunnen we u het beste bereiken?
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right