Actueel

Medisch centrum Leebrug maakte een duurzame keuze door over te stappen op LED verlichting van Saled.

Afgelopen maart werd de oude verlichting van medisch centrum Leebrug vervangen door LED verlichting door de monteurs van Saled. 

Het pand, gevestigd aan de Sandelhout 1 in Houten, bestaat uit 29 behandelkamers waar diverse vormen van zorgverlening worden gegeven. Er is namelijk een dokters-, fysiotherapie-, psychologie-, mondhygiënisten- en een diëtistenpraktijk. Afgelopen maart kwam Saled langs bij Medisch centrum Leebrug om hun oude verlichting te vervangen door LED verlichting.

In het pand hebben onze monteurs de oude downlighters en inbouwarmaturen vervangen door 256 nieuwe armaturen. Er is gekozen voor downlighters, retrofit tubes en panel lights, waarvan meerdere dimbaar zijn. De verlichting is dimbaar gemaakt omdat fysiotherapeuten in de behandelkamer niet al te fel licht wilden hebben. 

Waarom LED verlichting?

Met de nieuwe verlichting bespaart Medisch Centrum Leebrug ruim 36.770 kWh energie per jaar. Daarnaast wordt er nu 20812 kg minder CO2 en 15627 gram minder zwavel uitgestoten. De investering in de nieuwe verlichting is in 2,1 jaar terugverdiend. 

LED verlichting heeft veel voordelen, zo zijn LED lampen energiezuinig en bespaar je minimaal 50% energie. De LED lampen worden niet heet en gaan langer mee dan andere conventionele lampen waardoor LED niet snel vervangen hoeft te worden. Ook geeft een LED lamp meteen licht, hierdoor hoef je niet lang te wachten tot er fel licht schijnt zoals bij een spaarlamp.

Interesse in LED verlichting?

Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden voor uw pand? Saled heeft voor elke huidige lichtbron een LED oplossing. We komen graag met u in contact voor advies op maat. Of bekijk alvast de projecten die we onlangs hebben opgeleverd en wordt geïnspireerd. 

Begin direct met besparen

Direct contact met Saled

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
[fc id='2'][/fc]