Actueel

Gemeente Putten kiest opnieuw voor LED platen

led platen

De huidige ARC 80 armaturen die in de gemeente Putten hangen hebben meestal een lange levensduur, daarom zijn ze ideaal voor retrofit en het gebruik van een LED plaatoplossing. Gemeente Putten profiteert van een grote energiebesparing en korte terugverdientijd van de nieuwe investering.

Spectrum Advies & Design maakte een lichtontwerp voor de gemeente Putten met de Saled plaatoplossingen. Daarna heeft aannemer Swarco de installatie van de 171 LED platen verzorgd, die in de huidige ARC 80 armaturen van de gemeente werden geplaatst.

LED platen gebruik met retrofit

Het grootste voordeel van de retrofit methode is dat de LED platen in de armaturen geplaatst kunnen worden. Zo hoeft de gemeente alleen de duurzame plaatoplossingen aan te schaffen. Dankzij de Direct Drive Technologie kunnen de ARC 80 armaturen van gemeente Putten nog jaren onderhoudsvrij mee.

Naast dat LED platen heel duurzaam zijn, worden er ook extra energiebesparende maatregelen getroffen met het dimregime dat standaard in de plaatoplossing zit. Zie bijvoorbeeld hoe de gemeente Zuidplas dit toepast met dit dimregime schema.

Kenmerken en voordelen LED platen

 • Vooraf ingestelde dimprogramma’s
 • Design voor elk soort lantaarn
 • Lichtgewicht
 • Opzichzelfstaande IP66 module
 • In groot aantal verschillende optieken verkrijgbaar
 • Energiebesparingen tot wel 77%
 • Korte terugverdientijd
 • Snel en eenvoudig te installeren
 • Lage kosten en risico’s gedurende levensduur
 • 250.000 branduren

Verduurzamen van de openbare ruimte?

Wij willen graag de gemeenten in Nederland helpen om de duurzame stap te zetten. Begin met LED plaatoplossingen, geschikt voor alle bestaande armaturen. Geïnteresseerd? Neem gerust contact met ons op, dan bespreken we de mogelijkheden.

led platen

Begin direct met besparen

Direct contact met Saled

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
[fc id='2'][/fc]