Actueel

Gemeente Zuidplas maakt jaarlijkse vervangingsplannen en verduurzaamt opnieuw met LED armaturen

led armaturen

Dit keer werd de huidige conventionele verlichting vervangen door LED plaatoplossingen en INDO LED armaturen. Voorafgaand van dit project werd er een lichtberekening gemaakt voor een paar profielen voor de gemeente.

De gemeente Zuidplas heeft jaarlijks vervangingsplannen klaarliggen. Energiebesparende maatregelen nemen is erg belangrijk voor de gemeente, zo ook overstappen op LED binnen bepaalde gebieden van Zuidplas. Om de gemeente Zuidplas hier goed van dienst te zijn, maakte Saled een lichtberekening voor profielen. Een profiel geeft aan hoe breed de weg is, hoeveel afstand er tussen de lichtmasten zit en hoe de weg eruit ziet. De meeste gemeenten vinden het belangrijk om dit te ontvangen in combinatie met een Dialux berekening. 

LED plaatoplossingen en armaturen met extra besparing

Deze vervangingsronde werden er LED plaatoplossingen in de huidige ARC80 armaturen geplaatst, omdat deze nog in goede staat waren. Deze platen werden voorzien van het dimregime 3A, dit ziet er als volgt uit:

led armaturen
Dimregima 3A, met 28% extra energiebesparing

Dimregime 3A zorgt ervoor dat er nog meer energiebesparende maatregelen getroffen worden, namelijk wel 28% extra energiebesparing. Ook werd er een groot aantal INDO Air 1 en Air 2 armaturen besteld. Hierdoor komt het totaal op ruim 200 nieuwe lichtbronnen voor deze vervangingsronde. 

De INDO Air 1 en Air 2 zijn revolutionaire LED armaturen die een lange levensduur hebben en minder slijtage doordat het armatuur geen driver meer heeft, maar Direct Drive Technologie. Dit armatuur is te dimmen tot 10% en zo goed toepasbaar in woonwijken. 

Bent u klaar om een duurzame stap te zetten?

Momenteel zijn de energieprijzen flink gestegen, ook voor gemeenten. Bespaar op deze kosten door over te stappen op duurzame LED verlichting. Gemeente Amsterdam, Papendrecht, Waalwijk en 180 andere gemeenten gingen u al voor. Neem contact op met het Saled team voor de openbare ruimte.

Begin direct met besparen

Direct contact met Saled

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
[fc id='2'][/fc]