Actueel

LED vervanger voor elke PL-lamp

pl lamp

Wist u dat de productie van de conventionele PL-lamp gestopt is op 24 februari 2023? Saled heeft een LED oplossing voor elke PL-lamp. Het beschikbare alternatief is retrofit; een betaalbare methode die zorgt voor optimale besparing. Benieuwd? Lees dan verder. 

PL lampen ziet u vooral terug op plekken waar het licht langdurig moet branden, zoals langs de weg, in woonwijken, winkelcentra en op fiets- en voetpaden. Daarnaast worden ze ook vaak gebruikt in winkels en kantoren. Maar wat betekent de uitfasering van deze lampen voor u? Heel simpel gezegd: dat deze producten nu niet meer in Europa op de markt worden gebracht.

Welk alternatief is er beschikbaar? Retrofit!

Saled beschikt over duurzame LED alternatieven voor de PL-lamp: PS-L, PS-C, PS-T en PS-S met 50.000 branduren. Deze LED lampen worden één-op-één in uw bestaande armaturen geplaatst, dit noemen we ook wel retrofit. Al meer dan 180 gemeenten (meer dan de helft van Nederland) profiteren van deze efficiënte oplossing waarmee minstens 50% energie bespaard wordt. De nieuwe LED lamp past in dezelfde lampvoet en heeft dezelfde look-and-feel als conventionele verlichting. Dit betekent dat uw huidige armaturen nog wel 10 jaar gebruikt kunnen worden als zij nog in goede staat zijn. Onze LED lamp is snel en eenvoudig te plaatsen door enkel het (E)VSA uit te schakelen. Een bijkomend voordeel is dat deze ook geen onderhoud meer behoeft gedurende de resterende levensduur. Benieuwd naar de prijs van deze lampen? Vraag hier onze prijslijst aan. 

pl lamp

Welke wetgeving zit hierachter?

Op 1 september 2021 werden twee EU-verordeningen aangescherpt: de SLR wetgeving en RoHS-richtlijn. Via zogenaamde verordeningen dwingt de Europese Unie zich voor elk land binnen de Europese Unie dezelfde eisen af. In het kader van duurzaamheid zijn de volgende verordeningen aangescherpt. De ‘Single Lighting Regulation’ (SLR) is ervoor bedoeld om de energie-efficiëntie van verlichting aan te scherpen en zo een duurzamer klimaat te creëren. De RoHS-richtlijn (van het Engelse Restriction of Hazardous Substances – beperking van gevaarlijke stoffen), is een EU-richtlijn met als doel het gebruik van bepaalde gevaarlijke stoffen in elektrische en elektronische apparatuur te beperken.

Kies voor de LED PL-lamp

En profiteer van de vele voordelen, net als gemeente Amsterdam, Altena en Papendrecht. Neem contact op met ons team via ov*@sa***.nl voor een analyse van uw areaal en een vrijblijvende offerte. Wij helpen u graag bij het (betaalbaar) overstappen naar LED.

Begin direct met besparen

Direct contact met Saled

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
[fc id='2'][/fc]