Actueel

AVROTROS voldoet aan energielabel C door overstap naar LED

energielabel c

Door op tijd te voldoen aan de verplichting van energielabel C, geeft AVROTROS Hilversum een goed voorbeeld aan andere kantoorpanden in Nederland. Duurzaamheid is een belangrijk item voor de Nederlandse Publieke Omroep. Alle kantoorruimtes in het pand van AVROTROS zijn voorzien van energiezuinige LED verlichting.

Het energielabel C is al verplicht sinds 1 januari 2023. De nieuwe verplichting houdt in dat u jaarlijks maximaal 225 kWh per m² mag verbruiken. Door energiebesparende maatregelen te nemen, bijvoorbeeld LED verlichting, toont u aan dat u bezig bent met de verduurzaming van uw kantoorpand.

Het beste energielabel is A++, het slechtste label is G. Maar liefst 41% van de kantoren in Nederland heeft nog helemaal geen energielabel. Hier vallen 275 overheidsgebouwen onder die nog niet aan de verplichting voldoen. (bron: NOS.nl). En 11% van alle kantoorpanden heeft zelfs energielabel D of slechter. (bron: RVO.nl).

AVROTROS kiest voor duurzaamheid

In het kantoorgebouw van AVROTROS werden meer dan 900 T5 Tubes geplaatst in verschillende wattages. Deze LED oplossingen verlichten nu kantoorruimtes, vergaderzalen en redactieruimtes en zorgen voor een jaarlijkse besparing van 81.000 kWh. De uitstoot van CO² en zwavel wordt gereduceerd met respectievelijk 46.000 kg en 35.000 gr. Ook wordt er extra bespaard doordat de verlichting DALI dimbaar is gemaakt. Dit betekent dat de verlichting automatisch dimt wanneer er bijvoorbeeld veel zonlicht naar binnen schijnt en schakelt vervolgens automatisch aan wanneer het weer donker wordt. Hierdoor verbruiken de lampen tot wel 20% minder energie.

Huisinstallateur Horsttechniek werkte al vaker met LED lampen van Saled en was hier erg tevreden over. Daarom heeft de installateur ons deze keer weer geraadpleegd. Peter van der Horst, eigenaar van Horsttechniek vertelt: “Grote dank voor het verloop van de uitvoering van het project. Er is erg netjes gewerkt en de overlast voor het personeel is zeer beperkt gebleven.”

energielabel c

LED oplossingen voor uw kantoor

Door over te stappen op LED verlichting voldoet u al snel aan de verplichting van energielabel C. Daarnaast profiteert u van minimaal 50% besparing per jaar op de energierekening. Een fijn en belangrijk bijkomstigheid in tijden waar de energieprijzen zo hoog zijn. Over het algemeen zijn LED Tubes, Panelen, Plafonnières en Downlighters de beste oplossing voor kantoorgebouwen. Deze lampen zorgen naast 50% energiebesparing, ook voor 50% minder CO²-uitstoot.

Contact & advies

1 januari 2023 is al geweest, de verplichting geldt echt vanaf nú. Daarom raden we u aan zo snel mogelijk contact met ons op te nemen voor advies voor uw kantoorpand. Op deze manier kunt u laten zien dat u bezig bent met verduurzamen. Wij gaan er dan zo snel mogelijk voor zorgen dat de nieuwe verlichting geplaatst wordt in uw kantoor. Onze deskundige en ervaren accountmanagers en elektromonteurs staan voor u klaar.

Meer weten over onze organisatie? Kijk dan even hier.

Begin direct met besparen

Direct contact met Saled

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
[fc id='2'][/fc]