Actueel

Flinke energiebesparing voor Avans Hogeschool Den Bosch

energiebesparing

In twee dagen tijd werd hal A van Avans Hogeschool in Den Bosch omgebouwd van conventionele verlichting naar LED verlichting door de Saled elektromonteurs. De nieuwe verlichting zorgt direct voor een flinke energiebesparing.

De conventionele tubes werden in grote aantallen vervangen door LED Tubes T8 en T5/T6, die veel zuiniger zijn in energieverbruik dan conventionele tubes. Dit is gunstig, omdat de energieprijzen momenteel erg hoog zijn. De overstap naar LED zorgt voor een energiebesparing van 67% per jaar op dit deel van de energierekening van Avans!

Bespaar met retrofit

Met de Saled retrofit methode kan het bestaande armatuur omgebouwd worden, zodat deze geschikt is voor het gebruik van LED lampen. Door dit te doen gaan we kapitaalvernietiging tegen. Bij Avans werden de LED oplossingen PS-C en PS-T geplaatst. De hogeschool draagt hierdoor bij aan een beter milieu én Avans profiteert direct van een mooie energiebesparing.

En waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Met de Saled retrofit oplossingen wordt het VSA (voorschakelapparaat) uitgeschakeld. Een VSA vervangen is vaak al duurder dan de desbetreffende LED lamp. U bespaart dus ook flink op aanschaf- en onderhoudskosten.

Nog meer energiebesparingen voor Avans

De 67% energiebesparing staat gelijk aan 77666 kWh besparing per jaar. De investering van Avans Hogeschool Den Bosch in LED zorgt voor een zwavel reductie van 33008 gr en er wordt een CO²-uitstoot vermindering van 43959 kg gerealiseerd. Dit staat gelijk aan een besparing van 2.198 bomen (1 boom = 20 kg CO²). Een keuze voor LED is dus een duurzame keuze. Avans zal de investering in LED alweer in 2,4 jaar terugverdiend hebben.

energiebesparing

Zichtbaar verschil voor studenten

‘’Wat is het verschil tussen conventionele verlichting en LED verlichting voor scholen en is het verschil eigenlijk wel zichtbaar?’’ vraagt u zich misschien af. LED heeft naast de hoge energiebesparingen nog meer voordelen. Het heeft namelijk ook een positief effect op studenten en docenten. Conventionele verlichting heeft een flikkering. Dit kunt u heel makkelijk checken door de camera te openen van uw telefoon en deze te richten op de huidige verlichting in het klaslokaal. Flikkert de verlichting? Dan heeft u nog geen LED. De flikkering van conventionele verlichting zorgt ervoor dat mensen sneller vermoeid raken. LED van Saled wordt geleverd met een ‘’flicker free driver’’, dit heeft juist een positief effect op de concentratie. Studenten, docenten en andere medewerkers van de school gaan aan het eind van hun school- en werkdag minder vermoeid weer naar huis. 

energiebesparing

Meer weten over LED schoolverlichting?

En bent u ook geïnteresseerd in flinke energiebesparingen? Maak uw school duurzamer, begin bij LED verlichting. Maar we weten: een overstap naar nieuwe verlichting maakt u niet zomaar. Daarom helpen we u bij elke fase van dit proces. Neem contact met ons op voor al uw vragen.

Begin direct met besparen

Direct contact met Saled

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
[fc id='2'][/fc]