Actueel

Uitgelicht: scholen die direct energie besparen door LED

led verlichting voor scholen

Onze LED verlichting voor scholen zorgt voor een enorme besparing op de energierekening. Het is een duurzame keuze die beter voor het milieu is. Docenten en leerlingen profiteren van betere concentratie wanneer zij werken in een ruimte met LED verlichting. Het Horizon College in Alkmaar, Hoorn en Heerhugowaard, de KPOA scholen in Amersfoort en de Prinses Beatrixschool in Urk zijn direct minimaal 60% gaan besparen door de overstap op LED. In dit artikel lichten wij deze scholen uit.

Onze LED verlichting voor scholen bespaart niet alleen ruim 50% op energiekosten, maar heeft ook een lange levensduur. Door de besparing op zowel energie- als vervangingskosten is uw investering snel terugverdiend. Bent u ook geïnteresseerd in de producten van Saled voor uw school? Neem dan gerust contact op.

1,6 miljoen kWh besparing per jaar voor Horizon College Alkmaar, Hoorn en Heerhugowaard

In 2021 stapten drie locaties van het Horizon College over op Saled LED verlichting. Dit past helemaal bij de school: het is namelijk een belangrijk item voor het Horizon College om de studenten zo goed en duurzaam mogelijk onderwijs aan te bieden.

In totaal zijn er 1355 ruimtes omgebouwd en vervangen door LED. Het Horizon College realiseert hiermee een besparing van maar liefst 1,6 miljoen kWh per jaar! Naast de hoge energiebesparing, besparen ze op nog meer vlakken. Esther Voorn, toenmalig contractmanager huisvesting en facilitair, legde uit:

“Naast de enorme energiebesparing die we realiseren, hebben we nu nauwelijks onderhoud aan de verlichting. Hiervoor ontvingen we geregeld klachten over kapotte lampen. Nu is dat minimaal waardoor ons veel werk, tijd en uiteindelijk geld wordt uitgespaard.”

13 basisscholen van KPOA

KPOA wilde 13 locaties verduurzamen met LED verlichting van Saled. De stichting bespaart direct 257.812 kWh per jaar. Dit staat gelijk aan een energiebesparing van 62%. Ook zal er 145.736 kg CO² en 109.441 gram zwavel gereduceerd worden. De investering in LED is gemiddeld per school in 4,4 jaar terugverdiend.

led verlichting voor scholen

Prinses Beatrixschool Urk duurzaam verlicht

De keuze voor de installatie van de LED verlichting is gemaakt na positieve ervaring van de installatie van LED verlichting door Saled op basisschool De Regenboog, te Urk. Ook de besparingen en reducties op uitstoot speelden hierin een belangrijke rol. De nieuwe LED verlichting op de Prinses Beatrixschool zorgt voor een energiebesparing van 30.546 kWh per jaar, dat is 60% ten opzichte van de oude situatie. De CO²-reductie is 17.289 kg en voor de zwaveluitstoot is dit 12.982 gram. De school is hierdoor milieubewust bezig.

Waarom LED verlichting van Saled?

  • Deskundige accountmanagers en adviseurs
  • Minimaal 3 jaar garantie
  • Grote voorraad, korte levertijden
  • Gegarandeerd besparen
  • De belangrijkste kwaliteitskeurmerken
  • EMC certificering: geen storing in uw netwerk
led verlichting voor scholen

Begin direct met besparen

Direct contact met Saled

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
[fc id='2'][/fc]