Actueel

Stadsgebied Weesp kiest opnieuw voor retrofit van Saled

retrofit

De huidige PL-L en PL-C lampen van Weesp werden vervangen door de retrofit oplossingen van Saled: PS-L en PS-C lampen. Het stadsgebied kiest wederom voor onze kwaliteit. Het laatste deel van het retrofit plan werd uitgevoerd, in totaal zijn er nu 2300 lampen van Saled binnen Weesp geplaatst. 

Circa 800 stuks PL-L lampen van 24, 36 en 55 watt en PL-C lampen van 26 watt zijn vervangen door onze LED PS-L lamp van 13,18 en 26 watt en de LED PS-C lamp van 13 watt. Saled heeft voor alle PL-L, PL-C en PL-T lampen een 1 op 1 vervanger die in het huidige armatuur past.

Voorheen werden er, verdeeld over meerdere leveringen, 1500 Saled retrofit lampen in Stadsgebied Weesp geplaatst. Door tevredenheid van deze levering bestelde Weesp wederom een grote hoeveelheid lampen. De overstap naar LED verlichting zorgt voor meer dan 50% energiebesparing per jaar.

Uitfasering conventionele verlichting in het nieuws

Sinds duidelijk is geworden dat de productie van de conventionele PL-lamp stopt vanaf 24 februari 2023, zijn de prijzen van conventionele verlichting aanzienlijk gestegen. De uitfasering van de PL-lamp gaat de afgelopen tijd rond op het nieuws en dat zorgt voor meer interesse in de conventionele lampen en dus een automatische stijging van de prijzen. Op 1 september 2021 werden twee EU-verordeningen aangescherpt: de SLR wetgeving en RoHS-richtlijn waaruit deze maatregel voortvloeit. Gelukkig is er een alternatief beschikbaar, namelijk retrofit.

Retrofit specialist

Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Met onze retrofit oplossingen schakelen wij het VSA uit. Een VSA is vaak al duurder dan onze desbetreffende LED lamp. Door het VSA uit te schakelen bespaart Weesp op onderhoudskosten. Saled is al meer dan 10 jaar retrofit specialist. 180 gemeenten gingen u al voor in een overstap op LED verlichting. Zij profiteren van flinke energiebesparingen en hebben de investering al snel terugverdiend. Dat wilt u toch ook? Neem contact met ons op voor het beste advies voor uw gemeente. We vertellen u graag over onze producten voor de openbare ruimte. 

Begin direct met besparen

Direct contact met Saled

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
[fc id='2'][/fc]