Actueel

Opnieuw GLS depots voorzien van nieuwe binnen- en buitenverlichting

LED binnen en buitenverlichting

Voorheen werden er al zeven locaties van logistiek dienstverlener GLS Netherlands duurzaam verlicht met LED van Saled. In januari werden ook de GLS depots in Wemeldinge en Alkmaar opgeleverd met nieuwe binnen- en buitenverlichting.

In het dorp Wemeldinge, Zeeland, werd vorige maand hard gewerkt. De lampen met conventionele verlichting die in de hal van de pakketdienst hingen, werden omgebouwd naar onze retrofit oplossing. Dat betekent dat de huidige armaturen nog in goede staat waren. Wij bouwen dan bestaande armaturen van conventionele verlichting om, zodat ze geschikt worden voor het gebruik van LED lampen. In dit geval LED tubes. Door het gebruik van retrofit gaan wij kapitaalvernietiging tegen. Het aanpassen van bestaande armaturen is zeer eenvoudig. Vervolgens kan er direct gestart worden met besparen op de energierekening. 

In de distributiehal bij GLS Alkmaar werden er ook nieuwe lampen geplaatst door middel van retrofit. De locatie is voorzien van nieuwe vluchtwegverlichting, waardoor de medewerkers het pand veilig kunnen verlaten in geval van nood.

Ook buiten duurzame verlichting

In totaal werden er drie ruimtes voorzien van LED verlichting in Wemeldinge en vier ruimtes in Alkmaar. Naast de hal werd ook de verlichting in het kantoor en de buitenverlichting vervangen. Hier kwamen volledig nieuwe armaturen. In het kantoor in Wemeldinge werden LED plafonnières geplaatst. LED plafonnières worden vaak op een centraal punt in het plafond geplaatst. Op deze manier wordt het licht gelijkmatig over de ruimte verdeeld. Naast de mooie, egale lichtspreiding hebben de plafonnières van Saled ook een strakke uitstraling. Alkmaar kreeg LED panels in de kantoorruimte.

Bij beide gebouwen werden er buiten breedstralers geplaatst. Een breedstraler, ook wel bekend als schijnwerper of bouwlamp, is een grote, heldere LED lamp die te gebruiken is voor meerdere doeleinden. Voor GLS Wemeldinge is de breedstraler ingezet om de depot, de ruimte waar de pakketten worden opgeslagen, op te lichten. In Alkmaar werden er eveneens buiten als in de toiletruimtes downlighters geplaatst.

Alle besparingen op een rijtje:

 • 37.970 kWh per jaar
 • 67% besparing op de energierekening
 • 21.491 kg CO2 reductie
 • 16.137 gr zwaveluitstoot reductie
 • 1.075 bomen compensatie per jaar
 • Investering binnen 3 jaar terugverdiend

Naast depots Wemeldinge en Alkmaar zijn ook de GLS depots in Utrecht, Rotterdam, Zwolle, ‘s-Hertogenbosch, Enschede, Sliedrecht en Stein voorzien van nieuwe binnen- en buitenverlichting van Saled.


Waarom LED verlichting van Saled?

 • Deskundige accountmanagers en adviseurs
 • Minimaal 3 jaar garantie
 • Grote voorraad, korte levertijden
 • Gegarandeerd besparen
 • De belangrijkste kwaliteitskeurmerken
 • EMC certificering: geen storing in uw netwerk

Neem direct contact met ons op via: info@saled.nl

Begin direct met besparen

Direct contact met Saled

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
[fc id='2'][/fc]