Actueel

Saled levert ruim 300 INDO AIR 3-armaturen voor populaire M2-viaduct in Engeland

INDO armaturen

Het viaduct over de MedWay rivier in Engeland van de M2-snelweg is momenteel buitengewoon goed verlicht door nieuwe AIR3 INDO armaturen. De armaturen geven een prachtig lichtbeeld, zijn extreem licht van gewicht en behoeven weinig tot geen onderhoud. Daarnaast gaan deze unieke armaturen ook langer mee én zijn in staat om tot 60% extra energie te besparen.

De conventionele 400W SON-armaturen verbruikten veel energie en zorgden voor een vergeeld lichtbeeld. Kier, beheerder van 30.000 kilometer van het Britse wegennetwerk, benaderde INDO om een verlichtingsontwerp op te stellen voor het viaduct. Hierbij was het belangrijk dat de nieuwe verlichting zou voldoen aan alle vereiste verlichtingsniveaus. Forse energiebesparing en lichter van gewicht waren twee van deze eisen. Saled en INDO mochten deze nieuwe armaturen aan Kier leveren.

Extreem licht van gewicht

Het INDO AIR3 armatuur met 31.000 lumen sluit perfect aan bij het vraagstuk van de opdrachtgever. Dit armatuur weegt namelijk slechts 11,2 kg. Dit is ruim 2 kg lichter dan de conventionele armaturen en ongeveer 50% lichter dan vergelijkbare LED-oplossingen van andere leveranciers. Het lage gewicht heeft een positieve invloed op het verminderen van spanningen en belasting in de armatuur én vergemakkelijkt het installatieproces voor aannemers. Daarnaast kan er met deze verlichting meer dan 60% energiebesparing gerealiseerd worden.

De opdrachtgever is erg blij met het eindresultaat:

“Het team vond de lantaarns gemakkelijk om mee te werken en het gewicht was zeker een pluspunt.”

Weinig tot geen onderhoud aan INDO armaturen

Doordat het INDO AIR 3 armatuur niet over een driver geschikt is er nagenoeg geen onderhoud nodig. Dit voorkomt onder andere dure wegafzettingen. Bij traditionele LED-systemen moet deze vaak na 5-7 jaar vervangen worden. Minder onderhoudsvereisten zullen de financiële impact van de installatie verlagen en de veiligheid op de wegen verbeteren. De AIR 2– en AIR 3-armaturen van INDO en Saled zijn daarnaast ook getest op trillingen tot niveau 2 van ANSI C 136.31. Hiermee kan mechanische robuustheid gegarandeerd worden, zelfs op de meest uitdagende locaties.

Ook besparen met INDO armaturen?

Wilt u ook besparen met INDO armaturen? Neem dan contact op met één van onze accountmanagers en wij gaan graag vrijblijvend met u in gesprek.

Begin direct met besparen

Direct contact met Saled

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
[fc id='2'][/fc]