Actueel

Snoepwinkel ‘t Soetendal neemt energiebesparende maatregelen door over te stappen op LED verlichting

energiebesparende maatregelen

‘t Soetendal is een bekende naam in het mooie dorp en voormalige eiland Urk. De verlichting van de chocolaterie en snoepwinkel die op twee locaties gevestigd zijn was toe aan vervanging. De lampen verbruikten teveel energie. Hierdoor waren de winkels verplicht om energiebesparende maatregelen te nemen.

Via het Vakcentrum kwam eigenaar Cor Bouw bij Saled terecht. Één winkel verbruikte in totaal meer dan 50.000 kWh aan energie. Wanneer dit het geval is, ben je verplicht om energiebesparende maatregelen te nemen. De oude, conventionele lampen verbruikten wel meer dan 100W per stuk. De twee locaties van ’t Soetendal werden daarom voorzien van nieuwe LED spots van 35W. Daarna volgde wat aanpassingen bij ’t Boekendal, de derde winkel van familie Bouw, een (Christelijke) boekhandel. Cor wilde daar ook graag LED verlichting, zodat de bijbels in zijn winkel mooi uitgelicht werden. 

Meer dan de helft besparen op de energierekening

De drie winkels gaan door deze duurzame stap jaarlijks wel 66% besparen op de energierekening. De investering in LED zal hierdoor al binnen 2,5 jaar terugverdiend worden. ‘t Soetendal en ‘t Boekendal dragen vanaf nu ook bij aan een beter milieu: de uitstoot van CO² en zwavel wordt gereduceerd. Voor de winkels zal dit ruim 20.000 kilogram minder CO²- en 15.000 gram minder zwaveluitstoot zijn. 

Cor Bouw is erg blij dat er veel bespaard kan worden:

“Wij zouden het andere bedrijven beslist aanraden om over te stappen op LED en willen Saled van harte aanbevelen. Ze leveren een goede prijs en service. Het is even een investering, maar de kosten van onze energierekening zijn nú al meer dan gehalveerd. Dat is nog meer dan we verwacht hadden!’’

Bepaal de sfeer van uw winkel met LED verlichting

Met verlichting bepaal je de sfeer in een ruimte. LED spots of rails kunnen bepaalde producten goed uitlichten. Wilt u net als ’t Soetendal uw producten beter presenteren aan de klant? Of heeft u speciale wensen? Neem contact met ons op, wij helpen u graag.

energiebesparende maatregelen

Begin direct met besparen

Direct contact met Saled

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
[fc id='2'][/fc]