Actueel

Overijssel stap dichterbij ´Energieneutraal Overijssel´ door LED ANWB verlichting

LED ANWB verlichting

Energieneutraal Overijssel in 2050, dat is het ultieme doel van de provincie. Aanpassingen als zonnepanelen, warmtepompen en natuurlijk LED verlichting zullen bijdragen om deze doelstelling te behalen. Eind 2021 verving de provincie een deel van de verouderde ANWB verlichting door nieuwe, duurzame ANWB LED verlichting. Deze milieubewuste stap zal de provincie ook weer dichterbij haar doelstelling brengen.

Bij verouderde ANWB-modules is er momenteel veel uitval door defecte of beschadigde voorschakelapparaten. Dit ondervond ook de provincie Overijssel. Men koos daarom voor circa 300 ANWB Modules met een LED Tube van 22 watt/6000K. Door deze verlichting is de kleurweergave van het blauw/witte bord optimaal voor de weggebruikers.

Duurzame LED ANWB Module

Dankzij de LED module van Saled is het binnenwerk eenvoudig te vervangen en kan het bord nog gerust jaren mee. De complete en waterdichte oplossing bestaat uit een aluminium frame met daarop twee fittingen voor de LED tube. Dankzij het aansluitsnoer van twee meter verloopt de montage erg snel. Een bijkomend voordeel is dat deze LED oplossing beschikt over ruim 50.000 branduren en ook nog zeer circulair is. Dit omdat de tube aan het einde van de levensduur te vervangen is en de rest van de onderdelen behouden blijft. 

68% besparing door nieuwe LED ANWB verlichting

Door deze investering gaat de provincie Overijssel maar liefst 68% besparen op de energierekening. Voorheen verbruikte de verlichting 70 watt. De nieuwe, duurzame LED ANWB verlichting verbruikt daarentegen slechts 22 watt. Deze kostenbesparing resulteert in een snelle terugverdientijd. Daarnaast gaat de LED verlichting erg lang mee, waarmee de provincie ook nog bespaart op vervangingskosten.

Ook profiteren van deze LED ANWB verlichting?

Bent u benieuwd wat de mogelijkheden zijn voor de verlichting in uw provincie, gemeente, stad of dorp? Neem gerust contact op met één van onze accountmanagers. Zij gaan graag vrijblijvend met u in gesprek.

Begin direct met besparen

Direct contact met Saled

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
[fc id='2'][/fc]