Actueel

Gemeente Altena zet duurzame stappen met LED retrofit van Saled

pl-lamp

Onlangs verving de gemeente Altena op diverse plekken hun straatverlichting door LED. De Noord-Brabantse gemeente koos na een openbaar bestek voor de LED retrofit lampen van Saled. Duurzaamheid is een belangrijk item voor de gemeente. Om die reden is ervoor gekozen om direct een groot gedeelte van de openbare ruimte aan te pakken en de lampen te vervangen door LED. 

Allereerst kreeg de gemeente de tijd om enkele lampen te testen. Na een succesvolle testperiode, mocht Saled 3126 LED lampen leveren en plaatste aannemersbedrijf Gebr. Van der Steen de nieuwe LED verlichting. 

LED retrofitverlichting

De gemeente koos voor de efficiënte LED retrofit oplossing. De conventionele PL-L 24 watt lampen zijn nu vervangen door de LED PS-L 13 watt lampen. Het gebeurt vaak dat de armaturen nog in een uitstekende staat verkeren. Het is dan niet nodig om het volledige armatuur te vervangen, maar alleen de verlichting. Dit noemen we retrofit. Met deze duurzame oplossing om de armaturen te behouden, gaat de gemeente kapitaalvernietiging tegen. Hiernaast bespaart de gemeente nog eens extra op de aanschafkosten. Een bijkomend voordeel is dat het ombouwen van een bestaand armatuur veel minder tijd in beslag neemt dan het plaatsen van een compleet nieuw armatuur. 

Profiteer van de voordelen van LED retrofit

Met de nieuwe LED verlichting gaat de gemeente jaarlijks enorm veel besparen. LED verbruikt namelijk aanzienlijk minder energie dan conventionele verlichting terwijl de lichtbeleving hetzelfde of zelfs beter is. De besparing kan oplopen tot wel 60%. Daarnaast draagt de gemeente ook bij aan een beter milieu, doordat de uitstoot van zwavel en CO² fors reduceert. En wist u dat LED drie keer meer branduren heeft dan conventionele lampen? Hierdoor bespaart de gemeente ook nog op de onderhoud- en vervangingskosten. 

Ook besparen door LED retrofitverlichting?

Veel gemeenten, zoals gemeente Amsterdam en Hof van Twente, gingen u al voor en profiteren nu jaarlijks van een forse besparing. Wilt u ook besparen door LED (retrofit) verlichting? Dat kan! Onze accountmanagers denken graag vrijblijvend met u mee.

Begin direct met besparen

Direct contact met Saled

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
[fc id='2'][/fc]