Actueel

7 GLS gebouwen duurzaam verlicht door LED verlichting van Saled

verlichting industrie

Recent heeft Saled op zeven locaties van pakketdistributeur GLS LED verlichting mogen installeren. Op de locaties in Utrecht, Rotterdam, Zwolle, ‘s-Hertogenbosch, Enschede, Sliedrecht en Stein is de conventionele verlichting vervangen door duurzame en energiezuinige LED verlichting. Zowel de binnen- als buitenverlichting werd vervangen.

De nieuwe LED verlichting in en rondom de gebouwen zorgt voor een besparing van maar liefst 714.421 kWh energie per jaar. Dit staat gelijk aan het energieverbruik van 204 gezinnen. Er is LED verlichting geplaatst in de kantoren, op- en overslagruimten, de opslagterreinen en buiten. De nieuwe verlichting draagt eraan bij dat GLS de komende 10 à 15 jaar voldoet aan de Arbo-wetgeving voor wat betreft verlichting. Dit komt mede door de lange levensduur van LED verlichting van Saled. 

Ook buiten duurzaam én veilig verlicht met LED

De LED verlichting buiten is speciaal ontworpen zodat het werknemers en chauffeurs niet verblindt. Daarnaast is er ook rekening gehouden met strooilicht. Dit houdt in dat het licht zo min mogelijk omhoog straalt. Zo voorkomt GLS horizonvervuiling. 

Voldoen aan de energie investeringsaftrek door LED verlichting

De gehele investering verdient GLS al terug binnen 3 jaar. Hiermee valt de nieuwe LED verlichting onder de maatregelen van de energiebesparingsplicht voor bedrijven. Deze besparingsplicht stelt dat bedrijven die jaarlijks meer dan 50.000 kWh energie verbruiken, alle energiebesparende maatregelen moeten nemen die binnen vijf jaar terugverdiend kunnen worden. 

GLS hoeft de komende jaren niet bang te zijn voor problemen met de verlichting, want ze profiteren van 5 jaar garantie. Daarnaast voldoet de LED verlichting aan de landelijke eisen van de Energie-investeringsaftrek (EIA) en dus ook aan de juiste kwaliteit.

Alle cijfers op een rij:

  • Een energiebesparing van 714.421 kWh energie per jaar.
  • De energiebesparing staat gelijk aan het verbruik van 204 gezinnen op jaarbasis.
  • Return of Investment (ROI) van 3 jaar.
  • Er is nu al 396.811 kg CO²  bespaard.
  • De besparing van CO²-uitstoot staat gelijk aan 19.841 bomen.


Meer weten? Neem contact met ons op, dan plannen we een vrijblijvende inventarisatie van uw bedrijf. Ook voor meer informatie over nood- en vluchtwegverlichting, rookmelders en brandblussers kunt u bij ons terecht.

Begin direct met besparen

Direct contact met Saled

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
[fc id='2'][/fc]