Actueel

Gemeente Wierden verduurzaamt de openbare ruimte met LED straatverlichting

LED straatverlichting

Gemeente Wierden heeft via een openbare aanbesteding voor de INDO plaatoplossingen van Saled gekozen. De Overijsselse gemeente liet de grootste energieverbruikers vervangen door LED straatverlichting. Hierdoor zal de gemeente de komende jaren veel geld besparen op de energierekening. De gemeente blijft in de toekomst stappen zetten om de openbare ruimte te verduurzamen. 

Saled maakte verschillende lichtberekeningen en in combinatie met een testopstelling door installateur Ko Hartog kwamen de INDO oplossingen van Saled als beste naar voren. Dit kwam door de lange levensduur, 10 jaar garantie en geen onderhoud door het ontbreken van de driver. In totaal mocht Saled ruim 180 plaatoplossingen in de gemeente plaatsen. De LED straatverlichting werd in verschillende armaturen geplaatst, namelijk SGS252, SGS253, Arc80, Aurora2650 en Aurora2651. De gemeente koos ook voor een dimregime om nog meer te kunnen besparen. Dit regime dimt de verlichting op rustigere tijden. 

INDO plaatoplossingen voor de openbare ruimte

Wanneer de armaturen nog in een goede staat verkeren, is het niet nodig om deze te vervangen. Saled biedt de mogelijkheid om alleen de verlichting te vervangen door LED straatverlichting. Dit wordt ook wel retrofit genoemd. Hiermee gaat de gemeente kapitaalvernietiging tegen. De plaatoplossingen van INDO zijn er in verschillende soorten en maten. Op deze manier is er bijna altijd een match met het huidige armatuur. De plaatoplossingen zijn snel en gemakkelijk te installeren in het armatuur. Daarnaast zijn de INDO plaatoplossingen bijna geheel onderhoudsvrij door de unieke Direct Drive Technologie. Hierbij ontbreekt een slijtgevoelig onderdeel: de driver. Op deze manier bespaart de gemeente fors op het onderhoud van de verlichting. Ook realiseert de gemeente met de nieuwe verlichting een enorme energiebesparing, die kan oplopen tot wel 77%. 

LED straatverlichting

Voordelen LED straatverlichting

LED verlichting heeft een groot aantal belangrijke voordelen ten opzichte van conventionele verlichting. Zo zorgt LED verlichting voor een veel mooier lichtbeeld. Daarnaast hebben LED lampen een veel langere levensduur, waardoor ze veel goedkoper in onderhoud zijn. Eén van de belangrijkste voordelen voor uw gemeente is de enorme energiebesparing van LED oplossingen. Hierdoor ziet men vaak een terugverdientijd van ongeveer drie jaar.

LED straatverlichting in uw gemeente?

Wilt u ook INDO LED verlichting in uw gemeente? Gemeente Zuidplas en Brunssum gingen u al voor. Neem gerust contact op met Saled. Wij bespreken vrijblijvend met u de mogelijkheden van LED verlichting.

Begin direct met besparen

Direct contact met Saled

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
[fc id='2'][/fc]