Actueel

Gemeente Zuidplas kiest opnieuw voor LED straatverlichting van Saled

LED straatverlichting

Begin dit jaar heeft Saled opnieuw LED straatverlichting mogen leveren aan de gemeente Zuidplas. Iedere keer vervangt de gemeente weer een gedeelte van de verlichting in de openbare ruimte. De Zuid-Hollandse gemeente heeft namelijk de ambitie om in de komende jaren energieneutraal te worden. LED straatverlichting gaat hier een grote rol in spelen.

Dit keer werden enkele straten in Zevenhuizen en Moerkapelle voorzien van nieuwe LED straatverlichting. Saled maakte voor deze straten een lichtberekening en op basis hiervan werd een vervangingslijst opgesteld. De verlichting is in samenwerking met de aannemer geplaatst.

INDO LED straatverlichting 

De gemeente koos voor INDO armaturen, typen AIR1 en AIR2. Deze INDO armaturen van Saled beschikken over de unieke Direct Drive technologie. Door deze technologie is een driver overbodig, het meest slijtgevoelige element van een armatuur. Dit resulteert in een uitstekende en volledige levensduur van het armatuur. Het is namelijk zo dat er door de Direct Drive Technologie geen onderhoud meer nodig is gedurende de levensduur van het armatuur. Hierdoor bespaart de gemeente Zuidplas aanzienlijk op hun kosten. Hierbij draagt het ook nog enorm bij aan een gezond milieu, doordat er bijvoorbeeld geen hoogwerkers langs hoeven te komen voor onderhoud en reparatie. Dit reduceert de CO2-uitstoot fors.

LED straatverlichting

Extra besparing door dimregime

De nieuwe armaturen van de gemeente Zuidplas beschikken ook over een dimregime. Dit houdt in dat de verlichting om 22:00 uur automatisch dimt wordt naar 70% en om 00:00 uur naar 50%. Om 06:00 uur gaat de verlichting weer automatisch terug naar 100% capaciteit. Op deze manier bespaart de gemeente sterk op hun energierekening.

Ook LED straatverlichting in uw gemeente?

Onlangs zijn de gemeente Zoetemeer, gemeente Brunssum en gemeente Eindhoven ook overgestapt op LED straatverlichting. Bent u ook geïnteresseerd in LED verlichting? Neem dan vrijblijvend contact op met één van onze accountmanagers. Wij helpen u graag verder.

Begin direct met besparen

Direct contact met Saled

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
[fc id='2'][/fc]