Actueel

LED vervanger voor conventionele PL-S lampen

PL-S lamp

Naast de TL, PL-L en de PL-C is er nog een lamp die behoort tot de spaarlampen waar Saled een LED oplossing voor heeft, namelijk de conventionele PL-S. Dit type is een populair product voor appartementencomplexen. Deze lamp ziet u dan ook terug in passages, entrees of aan gevels. Het vervangen van deze conventionele verlichting door LED brengt de nodige voordelen met zich mee. In dit artikel leest u meer over de voordelen van de PL-S LED vervanger die Saled aanbiedt. 

Verschillende types PL-S lampen

Er zijn twee verschillende types PL-S lampen, namelijk met twee of vier koperen pinnetjes. De PL-S met twee pinnen heeft een starter in de lamp en werkt met een conventionele VSA (voorschakelapparaat). De PL-S met vier pinnen maakt gebruik van een elektronische VSA. Dit type is ook dimbaar. Het voorschakelapparaat is verwerkt in het armatuur. Het VSA is een component dat ervoor zorgt dat de verlichting opstart. 

De PS-S LED vervanger van de PL-S lamp

De LED PS-S kan de conventionele PL-S één-op-één vervangen. De verlichting past dus in het oude armatuur. Enkel het armatuur dient omgebouwd te worden en de VSA wordt uitgeschakeld; een LED lamp heeft dit component namelijk niet meer nodig. Hierdoor bespaart u al meteen op de vervangingskosten en gaat u kapitaalvernietiging tegen. Dit wordt ook wel retrofit genoemd. Saled heeft de PS-S eveneens in twee maten, namelijk met twee pinnen en met vier pinnen. De PS-S lamp heeft circa 50.000 branduren terwijl de conventionele PL-S het vaak opgeeft bij 10.000 branduren. 

LED verlichting in appartementencomplexen

Het type PL-S verlichting zien we veel terug in appartementencomplexen. Daarnaast biedt Saled ook verschillende portiekarmaturen aan wanneer ook deze aan vervanging toe zijn. Het model Stanley is het sterkste portiekarmatuur van Europa. Dit armatuur kan met gemak het gewicht van een auto dragen. Naast het Stanley armatuur, biedt Saled ook het portiekarmatuur type Dinand aan. De lampen verbruiken slechts 6 watt, dit levert u al snel een besparing op van minstens 65%. Daarnaast hebben de armaturen een zeer lange levensduur. De verlichting kan bovendien geleverd worden met een schemerschakelaar, noodstroom en een bewegingssensor. 

Verschillende VvE’s positief over LED verlichting 

Doordat de PL-S lamp veelal wordt toegepast in appartementencomplexen, is het erg populair bij VvE’s. Naast de energiebesparingen, hoge branduren en lage onderhoudskosten gaat een VvE nog meer voordelen ervaren. LED zorgt voor goed licht bij de entree en de passages waardoor het gevoel van veiligheid van de bewoners gewaarborgd wordt. Daarnaast zal de VvE gaan bijdragen aan een beter milieu doordat LED verlichting de uitstoot van CO2 en zwavel reduceert. 

Saled heeft al meerdere VvE’s voorzien van LED verlichting. Daarnaast heeft Saled een partnership met VP&A, een vastgoedbeheerbedrijf dat 800 VvE’s in beheer heeft. Zo heeft de VvE van ‘t Hooghuis in Geldermalsen al LED verlichting laten plaatsen van Saled via VP&A. 

Wilt u uw conventionele PL-S lampen vervangen? 

Wilt u ook uw verlichting laten vervangen door LED? Neem dan contact op met Saled. Wij bespreken vrijblijvend met u de mogelijkheden voor LED verlichting.

Begin direct met besparen

Direct contact met Saled

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
[fc id='2'][/fc]