Actueel

Ir. Lely Lyceum kiest voor energiezuinige LED verlichting

LED verlichting scholen

Het Ir. Lely Lyceum in Amsterdam is afgelopen jaar overgestapt op milieuvriendelijke LED verlichting van Saled.
De oude verlichting in de school is vervangen door nieuwe LED varianten. Het is voor de middelbare school van belang dat leerlingen werken en leren in een gezonde en kwalitatieve omgeving.

Het Ir. Lely Lyceum heeft de hulp ingeschakeld van Architectenbureau Albert-Jan Berman voor het opnieuw inrichten van verschillende ruimtes in de school. Saled heeft de gangen, de kantoren en de lokalen voorzien van nieuwe LED armaturen.

Verschillende typen verlichting

De oude TL verlichting in de gangen, lokalen en kantoren is vervangen door verschillende typen LED verlichting. Het Ir. Lely Lyceum heeft gekozen voor inbouw rasterarmaturen en LED compact terugdim armaturen. Bij de rasterarmaturen ligt het licht verzonken wat zorgt voor een rustige uitstraling. Het armatuur ‘compact verlicht’ is door zijn slanke vormgeving geschikt voor verschillende toepassingen. Tevens zijn er bewegingssensoren geplaatst. Steeds meer scholen kiezen ervoor om LED verlichting te installeren. Dit type verlichting is namelijk goedkoper in gebruik dan conventionele verlichting. Dit kan oplopen tot een besparing van 65%. Daarnaast is de verlichting ook beter voor het milieu, wat zeker positief is voor de uitstraling van een school. 

Positieve invloed op leerlingen en docenten

Voor alle conventionele verlichting in scholen heeft Saled LED vervangers ontwikkeld. Deze verlichting is niet alleen een stuk zuiniger, maar heeft ook een positieve invloed op het concentratievermogen van leerlingen en docenten. LED verlichting flikkert in tegenstelling tot conventionele verlichting namelijk niet. De flikkeringen zijn dan wel niet met het blote oog te zien, maar het is wetenschappelijk bewezen dat ze een negatieve invloed hebben op het brein. 

Een hoop goede reacties

Berman is ontzettend tevreden met de installatie van de LED verlichting op het Ir. Lely Lyceum: “De jongens hebben goed werk verricht en alles werkt naar behoren.” Ook vanuit de school zelf zijn de reacties positief: zowel de leerlingen als het bestuur vinden de nieuwe verlichting erg mooi. 

Geïnteresseerd in LED verlichting?

Wilt u weten wat LED verlichting voor uw school kan betekenen? Neem vrijblijvend contact op met een accountmanager van Saled voor een passend advies!

Begin direct met besparen

Direct contact met Saled

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
[fc id='2'][/fc]