Actueel

Waarom is de CE-markering belangrijk?

CE-markering LED

Alle producten van Saled zijn voorzien van een CE-markering. Dit betekent dat alle LED verlichting altijd voldoet aan de juiste veiligheidseisen wanneer deze wordt geïnstalleerd door een professional. Maar wat houdt de CE-markering verder in en waar moet u op letten? Wij vertellen het u in dit artikel.  

CE staat voor Conformité Européenne. Dit houdt in dat een product in overeenstemming is met de Europese regelgeving. De CE-markering geeft aan dat de LED verlichting voldoet aan de wettelijke eisen op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu. Als een product niet aan deze eisen voldoet, krijgt het geen CE-markering en mag het niet op de markt verschijnen. Deze regeling geldt alleen voor specifieke productgroepen, zoals LED verlichting. In Nederland zijn er meerdere instanties die de CE-markering controleren. Als de markering ontbreekt of wordt vervalst, kan dit in het uiterste geval leiden tot strafvervolging. 

Waarvoor dient de CE-markering?

Vanaf 1992 wordt er in Europa gestreefd naar vrije handel tussen de verschillende lidstaten. Tot die tijd had iedere lidstaat zijn eigen nationale veiligheidseisen. De CE-markering is in het leven geroepen om de handelsbarrière gevormd door deze uiteenlopende wetgevingen weg te nemen. De markering bevordert de vrije handel tussen lidstaten en garandeert de veiligheid van producten. Bij Saled beschikt alle LED verlichting over een CE-markering.  

CE-markering en Retrofit

Retrofit-oplossingen zijn LED lampen die door middel van een minimale aanpassing direct in de bestaande armaturen geplaatst kunnen worden. Hierdoor hoeven armaturen die nog goed zijn niet vervangen te worden. Dit is een gecertificeerde ombouwmethode van Saled. Dankzij deze techniek wordt er geld bespaard op vervangings- en montagekosten. 

Waar moet u op letten bij de CE-markering op LED verlichting?

Het is van belang om te weten dat de CE-markering geen keurmerk is. De CE-markering wordt toegewezen op basis van procedures die beschreven staan in het EU-besluit 93/465/EEG. Er zijn geen instanties die bepaalde producten goedkeuren. Er zijn in Nederland wel instanties die controleren of het product voldoet aan de eisen. Het eerste waar u op moet letten is het feit dat conventionele verlichting vaak een CE-markering draagt. Ten tweede is het van belang dat u LED verlichting altijd door een professioneel bedrijf laat installeren. Wanneer de conventionele verlichting op een foutieve manier wordt vervangen door een LED lichtbron, zal deze markering komen te vervallen. Dit kan ervoor zorgen dat bijvoorbeeld uw brandverzekering niet meer geldig is. Het derde waar u op moet letten is dat het Chinese CE-logo (China Export logo) erg lijkt op de CE-markering. De twee symbolen hebben echter een compleet andere betekenis. Het China Export logo betekent niet meer dan: Made in China. Het verschil tussen de logo’s is dat de letters van het China Export logo dichter op elkaar staan. In onderstaande afbeelding is het verschil goed te zien. 

Hoe Saled u kan helpen met CE-markering

Door te kiezen voor Saled kiest u altijd voor LED verlichting met de CE-markering. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat uw verlichting altijd in overeenstemming is met de Europese regelgeving met betrekking tot gezondheid en veiligheid. Dit geldt voor alle LED verlichting die wij aanbieden: zowel geheel nieuwe verlichting inclusief nieuwe armaturen als onze retrofit oplossingen. Op deze manier wordt bij al onze producten de CE-markering gewaarborgd. 

Als u kiest voor Saled, dan kiest u voor duurzame verlichting van uitmuntende kwaliteit die volledig voldoet aan de veiligheidsvoorschriften.

Begin direct met besparen

Direct contact met Saled

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
[fc id='2'][/fc]