Actueel

Gemeente Putten kiest voor LED verlichting van Saled

INDO LED

Begin dit jaar heeft de gemeente Putten besloten om 881 lampen in verschillende wijken te laten vervangen door energiezuinige LED verlichting van Saled. Door deze zet is de gemeente weer een stap dichterbij het behalen van de energieakkoord-doelstelling openbare verlichting van de overheid. 

In meerdere wijken is de oude verlichting vervangen door LED PS-L en LED LS-S verlichting met interne driver. Speciaal voor traditionele straatverlichting heeft Saled LED vervangers ontwikkeld. Deze lampen kunnen in het originele armatuur geplaatst worden, waardoor de verlichting sneller vervangen kan worden. Metingen van meetbedrijf OliNo tonen aan dat de openbare LED verlichting van Saled van zeer hoge kwaliteit is. 

Testen met de nieuwe INDO armaturen

Samen met de gemeente Putten heeft Saled ook een proef gedaan met de nieuwe INDO AIR 1 armaturen en INDO RADIUS armaturen. De INDO AIR 1 is een LED armatuur dat ontworpen is voor een groot aantal toepassingen. De armaturen maken gebruik van de nieuwe Direct Drive technologie. Dit betekent dat ze geen driver meer nodig hebben, waardoor er geen slijtage optreed in de natte componenten. Dit zorgt voor een uitstekende en volledige levensduur van het armatuur. De INDO RADIUS is een paaltop kegelarmatuur, de meest voorkomende lantaarnpaal. Dit armatuur is perfect voor toepassingen in bijvoorbeeld woonwijken, parken of pleinen door de lagere verbindingswaarde. Ook de radius is voorzien van de Direct Drive technologie. De gemeente Putten was positief over de testen. Men is met name enthousiast over deze technologie omdat het onderhoud tot een minimum beperkt. 

Terugverdientijd van nog geen 5 jaar

Dankzij de overstap naar energiezuinige openbare verlichting zal de gemeente Putten er flink op vooruitgaan. Door de LED verlichting zal de uitstoot van CO2 en zwavel met maar liefst 47.900 kilogram en 36.000 gram respectievelijk per jaar worden gereduceerd. Dit alles met een terugverdientijd van nog geen 5 jaar zorgt ervoor dat de gemeente Putten weer een stap dichterbij de energieakkoord-doelstelling is. 

Ook besparen met LED verlichting?

Net als gemeente Putten verduurzamen en besparen? Neem geheel vrijblijvend contact op met een accountmanager van Saled. Wij voorzien u graag van passend advies rondom uw lichtsituatie.

Begin direct met besparen

Direct contact met Saled

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
[fc id='2'][/fc]