Actueel

Voetbalclub RKDVC Drunen over op LED van Saled: ‘Trots dat alle verlichting nu voldoet aan de eisen van deze tijd.’

Een aantal maanden geleden verzorgde Saled de vlotte overstap naar LED voor voetbalclub RKDVC Drunen uit gemeente Heusden. In het kader van duurzaamheid wilde de vereniging een voorbeeldfunctie vervullen binnen de gemeente. Daarnaast speelde het verlangen om de energiekosten te verlagen ook een belangrijke rol.

In twee dagen tijd heeft Saled verschillende ruimtes zoals de kleedkamers, de kantine, het sanitair en de overlegruimtes voorzien van LED. Daarnaast is de buitenverlichting ook vervangen door LED alternatieven. Bij de sportclub was nog veel conventionele TL verlichting aanwezig. Deze lichtbronnen verbruiken vaak onnodig veel energie, waardoor het minder lang meegaat. Daarnaast knipperen deze lampen veelal, waardoor mensen sneller last krijgen van hun ogen, wat kan leiden tot hoofdpijn.

RKDVC plaatst Saled LED verlichting

Korte terugverdientijd dankzij LED
De oude lampen bij RKDVC Drunen zijn door Saled vervangen door LED tubes, LED 595×595 panelen, downlighters en spots. Dankzij deze overstap wordt er jaarlijks flink bespaard. Zo wordt de energiebesparing teruggebracht met 10770 kWh en zal de uitstoot van CO2 en zwavel afnemen met maar liefst 6096 kilogram en 4577 gram respectievelijk. De terugverdientijd komt hierdoor op 2.2 jaar. De investering zal zich dus ruim binnen de levensduur van de verlichting terugverdiend hebben. 

Tevreden over de samenwerking en sponsoring van Saled
Bij RKDVC Drunen is men erg tevreden. In een update op de website van de voetbalclub wordt met lovende woorden over de nieuwe verlichting van Saled en het bijkomende sponsorbedrag gesproken. Daarnaast is RKDVC blij dat de voetbalclub voldoet aan de strenge regelgeving vanuit de overheid: “Wij mogen als vereniging trots zijn dat wij na de LED verlichting rondom de velden en de LED in de gerenoveerde kantine nu ook de rest van sportpark hebben aangepast aan de eisen van deze tijd.”

Ook geïnteresseerd in onze oplossingen?
Neem contact op voor de mogelijkheden!

Begin direct met besparen

Direct contact met Saled

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
[fc id='2'][/fc]