Actueel

Saled en SOXLEDlamp gaan samenwerken om conventionele SOX lampen te vervangen

sox lampen

Saled kondigt een nieuwe samenwerking aan met SOXLEDlamp, producent van de SOX LED module. Deze module is de LED vervanger van conventionele SOX lampen en is een mooie toevoeging aan het assortiment van Saled. Conventionele SOX lampen worden langzaamaan uitgefaseerd, vanwege de hoge CO2 uitstoot en energieverbruik. Met de SOX LED module kunnen enorme besparingen gerealiseerd worden op de energierekening en wordt er bijgedragen een beter milieu door de lage CO2 uitstoot. De productie van dit Nederlandse product zal dan ook in handen blijven van SOXLEDlamp, maar de verkoop zal in handen van Saled zijn.

De branduren van SOX LED lampen

SOXLEDlamp biedt drie verschillende LED vervangers aan voor de conventionele SOX lamp. Dit zijn de SRM, SRS en SFD lijnverlichting. Deze typen vallen onder retrofit. Bij retrofit blijft de huidige armatuur behouden: alleen de verlichting in het armatuur wordt vervangen. Met de SOX LED module wordt er onder andere bespaard op de vervangings- en onderhoudskosten. De conventionele SOX lamp heeft namelijk na 12.000 branduren 20% uitval en na 18.000 branduren zelfs 50% uitval. De SOX LED module lampen gaan tot wel 100.000 branduren mee. Onderhoudskosten worden hiermee de komende zeven tot tien jaar bespaard. 

SOX LED module geschikt voor de openbare ruimte

De SOX LED module is een Nederlands product en voldoet aan alle eisen van Rijkswaterstaat. Zo beschikt de module over de verlichtingsklasse ME4A, die is goedgekeurd door Rijkswaterstaat. De lampen worden veelal toegepast in buitenverlichting, dus langs (snel)wegen, tunnels, spoorwegen en lucht- en scheepshavens. Conventionele verlichting is te herkennen aan de geeloranje kleur. De LED module beschikt over een helder wit licht. Dit zorgt voor goed zicht, wat leidt tot waarborging van de veiligheid van de openbare ruimte. Ook zorgt LED voor een moderne en frisse uitstraling. Daarnaast zorgt het voor een besparing op de energierekening. Dit kan oplopen tot wel 60%. Dit product is daarmee een mooie aanvulling op het assortiment van Saled.

Conventionele SOX lampen uit productie

SOX lampen zijn al tientallen jaren een populaire keuze voor de openbare ruimte. Echter, de SOX lampen worden sinds 2019 uitgefaseerd. Dit betekent dat deze lampen niet meer worden geproduceerd en alleen nog verkocht zullen worden zolang de voorraad strekt. De laatste jaren is er een daling in de verkoopresultaten van SOX lampen ontstaan, omdat ze veel energie verbruiken en kwik bevatten, waardoor het niet meer interessant en rendabel was om deze verlichting nog te produceren.

Wilt u overstappen op de SOX LED module?

Benieuwd naar welke verlichting het beste bij uw situatie past? Neem dan contact op met Saled. Wij gaan graag met u in gesprek over uw mogelijkheden.

Begin direct met besparen

Direct contact met Saled

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
[fc id='2'][/fc]